Ако ви е омръзнало от тежки ястия и нямате много време за приготвяне на вечерята, ние ви предлагаме тази вкусна, лесна и бърза рецепта. Тя е подходяща за похапване през летния сезон, когато е много
топло и сте загубили апетит, но все нещо трябва да се яде.
Необходими са ви:
3-4 големи тиквички
500 грама
кайма
1 чаена чаша ориз
200 грама гъби
1 малка глава лук
1 морков
1 червена чушка
кашкавал за поръсване
1 супена лъжица сушен магданоз
1 чаена лъжица сушен босилек
1 чаена чаша зеленчуков
бульон
1 домат
сол и черен пипер
Thinkstock/Guliver
Начин на приготвяне:
Запържете в малко масло или зехтин
лука, чушката и моркова. Към тях задушете и нарязаните на филийки
гъби. Прибавете каймата докато се раздроби. Прибавете
ориза,бульона, солта, пипера, магданоза и босилека. Разбъркайте добре и оставете да се изпари водата. Прибавете още една чаша вода и настържете домата. Оставете да се готви на слаб огън.
През това време измийте тиквичките, разрежете ги по дължина и ги издълбайте добре. Когато оризът е готов, напълнете с него тиквичките. Наредете ги в намазнена тавичка с пергамент и
печете около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Щом тиквичките станат готови, поръсете ги с кашкавала и върнете за 1-2 минути във фурната, за да се разтопи. Можете, преди
да настържете кашкавала, да наредите резени
домати върху ориза.
А защо са полезни тиквичките, можете да научите от
този материал!
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Пълнени тиквички с кайма, ориз и гъби
Лятно предложение от тефтерчето на баба
Добави коментар