Спанак с яйце от диетата 5:2 е
добро предложение за обяд и вечеря. Ястие, което ще ви осигури нужните протеини и в същото време лекота на стомаха. Подходяща за хора с глутенова нетолератност. Порцията е 245 kcal, от които 50% са
протеини, 41% мазнини и 9% въглехидрати. Ястието е удобно да се вземе в кутия за работното ви място. Ще ви отнеме 45 минути за приготвянето му.
Необходими продукти за 2 порции:
350 грама замразен нарязан спанак или пресен предварително бланширан
550 грама извара, 1% масленост
2 яйца
1 чаена лъжичка оризово, картофено брашно
50 грама настърган кашкавал, 12% масленост
хималайска сол на вкус и черен пипер
1 супена лъжица зехтин за тавата
Замразеният спанак оставете да се размрази или ако ползвате пресен, измийте и бланширайте за секунди във вряла подсолена вода. Загрейте фурната на 175 градуса. В малка тава за печене сложете
зехтина и разнесете добре. В купа смесете спанака, изварата, яйцата, оризовото или картофено брашно, кашкавала, солта и пипера. Объркайте и сипете в тавата. Печете 45 минути. Сервирайте със сезонна
зелена салата, с рукола, пресен лук и чери домати.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Добави коментар