Пълнени тиквички с кайма, ориз и гъби

Лятно предложение от тефтерчето на баба
Пълнени тиквички с кайма, ориз и гъби

Ако ви е омръзнало от тежки ястия и нямате много време за приготвяне на вечерята, ние ви предлагаме тази вкусна, лесна и бърза рецепта. Тя е подходяща за похапване през летния сезон, когато е много топло и сте загубили апетит, но все нещо трябва да се яде.

Необходими са ви:
3-4 големи тиквички
500 грама кайма
1 чаена чаша ориз
200 грама гъби
1 малка глава лук
1 морков
1 червена чушка
кашкавал за поръсване
1 супена лъжица сушен магданоз
1 чаена лъжица сушен босилек
1 чаена чаша зеленчуков бульон
1 домат
сол и черен пипер

1531694Thinkstock/Guliver

Начин на приготвяне:


Запържете в малко масло или зехтин лука, чушката и моркова. Към тях задушете и нарязаните на филийки гъби. Прибавете каймата докато се раздроби. Прибавете ориза,бульона, солта, пипера, магданоза и босилека. Разбъркайте добре и оставете да се изпари водата. Прибавете още една чаша вода и настържете домата. Оставете да се готви на слаб огън.

През това време измийте тиквичките, разрежете ги по дължина и ги издълбайте добре. Когато оризът е готов, напълнете с него тиквичките. Наредете ги в намазнена тавичка с пергамент и печете около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Щом тиквичките станат готови, поръсете ги с кашкавала и върнете за 1-2 минути във фурната, за да се разтопи. Можете, преди да настържете кашкавала, да наредите резени домати върху ориза.

А защо са полезни тиквичките, можете да научите от този материал!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември