Слънчева закуска всеки ден

Ти заслужаваш да се събудиш с настроение
Слънчева закуска всеки ден

Добре е да се закусва. Добре е да се закусва всеки ден. Добре е да се закусва всеки ден с яйце. Добре е да се закусва всеки ден с яйце и слънчева усмивка на уста. Но как да стане?

На първо място е отлична идея да се сдобиете с яйце. За целта е необходимо или да снасяте, или да познавате някой, който снася. Спасителен вариант е магазинът, където не могат да снасят, но определено имат подходящите връзки. В зависимост от това къде предпочитате да пазарувате, един брой яйце ще ви излезе между 24 и 36 стотинки.

На второ място е нужно да разполагате с добър тиган, което е еднократна покупка за дълъг период от време. Колко дълъг ще е този период зависи най-вече от парите, които сте склонни да вложите. Горещо ви препоръчвам да не бъдете скъперници и да си набавите хубав стоманен тиган с дебело дъно или чугунен такъв с покритие от емайл. Тук цените стартират от около 60 лева и стремглаво се катерят нагоре. Чувствайте се предупредени.

780371Animi CausaТрето. Печка или поне котлон вярвам, че си имате и знаете как да ги използвате.

Четвърто. Мазнина. Краве масло, зехтин или кокосово масло. Маргаринът и олиото са за хората, които искат да се събуждат намръщени.

Пето място. Петото място днес е отредено на нещо, за което едва ли сте подозирали, че съществува. Става дума за една силиконова формичка, която носи името Sunnyside и обещава да превърне белтъка на вашето яйце в облаче, а жълтъка му – в слънчице, което лъчезарно наднича иззад облачето. Оттам нататък ви остава само да впрегнете въображението си в създаването на останалата част от жизнерадостния пейзаж. Аз вече виждам как отдолу се плиска море от бекон, в което плуват дребни делфинени... доматчета!

Още по-добър повод за усмивки е, че финансовата част никак не е така покъртителна, както при тиганите. Формичката излиза 12 долара, което не е малко, но донякъде се компенсира от факта, че търговецът Animi Causa изпраща продуктите си напълно безплатно в цял свят.780373Animi Causa

Приемам, че много от вас едва ли ще оценят идеята, но ако имате деца, това е един много добър начин да възпитате у тях подобаващо отношение към закуската и храненето, като цяло. Аз нямам, но това не ми пречи да продължавам да се очаровам от подобни глупости :)780372Animi Causa

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май