Диетата на: Кристен Бел

Русото миньонче е сред най-популярните вегетарианки, но компенсира добре липсата на месо
Диетата на: Кристен Бел

Кристен Бел не е най-успешната актриса в Холивуд (все още!), но пък е една от най-популярните вегетарианки на планетата.

31-годишната американка  е абонирана най-вече за роли на сладникави блондинки, от които не се очаква много на големия екран – предимно сълзи и писъци. През тази година обаче тя не само участва в новия сериал House of Lies с Дон Чийдъл, но ще се появи и в поне още 4 кино ленти.

Едно нещо обаче не може да се отрече на русото миньонче – винаги изглежда отлично! Ето и повече детайли как:

Диетата

Кристен е вегетарианка от 11-годишна, т.е. вече 20 години. Казва, че е взела това решение сама, защото обожава животните и никога не е била фен на месото. Тогава семейството й я подкрепя, а майка й – медицинска сестра и "истински хищник”, както казва Бел, я насърчава "да поеме отговорност за решението си” и да проучи всичко за вегетарианството.

Така малката Кристен научава, че животът без месо в менюто има своите недостатъци – освен липсата на протеин, тя трябва да компенсира недостига на редица минерали и витамини, ако иска да бъде здрава. Неведнъж споделя,  че вече се е научила как да балансира храненето си, но голяма част от вегетарианците често подценяват своя хранителен режим и той им вреди, вместо да им помага.

justjaredВ последното си интервю за априлския брой на списание Women’s Health актрисата се шегува, че диетата й е "невероятен генератор на газове” и това е основният й недостатък. Споделя, че ако някой счита този тип хранене за ограничаващ, то тогава не трябва да го следва, тъй като няма да успее да извлече ползите от него.

Бел не е от агресивните вегетарианци, които считат, че целият свят трябва да се откаже от месото. Не пропуска възможност да отбележи, че мнозина растителноядни прекаляват с тестените изделия и сериозно вредят на здравето си.

Иначе не обича диети и се радва, че досега не й се е случвало да отслабва драстично за някоя роля. Нейната формула за идеално тегло е готвенето. Обича сама да приготвя храната си и да експериментира в кухнята. "Понякога си харесвам някоя рецепта, която не съм пробвала, и решавам да я изпълня. Но в процеса на готвене променям толкова неща по свой вкус, че крайният резултат е съвсем различно ястие”, смее се Кристен.

Тя споделя още, че умее да приготви салата от всичко, буквално. Просто слага всички налични продукти в една купа и ги смесва добре. "Когато сложиш на едно място спанак, марули, рукола, домати, краставици, моркови, авокадо, ягоди, малини, сусам, кедрови ядки и т.н., дори не се нуждаеш от дресинг – вътре има всичко необходимо за богат вкус”, продължава блондинката.

Често казва, че хората не бива да се лишават от любимите си храни, просто трябва да внимават с порциите. Гордее се, че приятелите й обожават домашния й чийзкейк с всякакви дребни плодове и не крие, че, освен него, си хапва и от торта, която приготвя по стара семейна рецепта.

Ние пък сме длъжни да признаем, че за височината си от 155 сантиметра, Кристен се справя наистина отлично

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април