Вегетарианци и месоядни – могат ли да бъдат приятели?

И още как :)
Вегетарианци и месоядни – могат ли да бъдат приятели?

О, да! Могат. А ако имате нужда от доказателство, готови сме да ви го предоставим на мига – личния ни пример. Вече разбрахте, че в екипа на FitWell.bg има представители и от двата отбора. Едните символично се наричаме "черешки", а другите носят звучното име "бутчета".

И въпреки че често сме на противоположни мнения относно редица въпроси, свързани с храненето (и не само), се разбираме повече от чудесно. Даже често си помагаме и достигаме заедно до куп важни заключения относно здравословния начин на живот.

А причината да НЕ водим ожесточена война на няколко фронта, е, че всеки от нас уважава правото на другия да живее и да се храни, както намери за добре. Според собствените си представи за вкусно, полезно и питателно. Точка.

Защото приехме, че в живота няма универсални истини и, че е твърде несправедливо да налагаме своята формула за съществуване. За щастие, днес това ни позволява да гледаме глобално на нещата, в тяхната цялостност, без да се оплитаме в категорични оценки.

Та, в този ред на мисли, бихме посъветвали и вас да постъпвате по същия начин. Молим ви, не осъждайте хората с различен от вашия хранителен режим!

inm.comОставете ги да слагат в чинията си каквото им харесва, да обядват/вечерят, по което време решат, и да пропуснат закуската, ако така им е удобно.

Позволете им да консумират храната си спокойно и им спестете лекцията си за това, че в ястието и в резултат – в тялото им, ще се случи недостиг на куп ценни витамини и минерали. Че ще умрат млади и че ще останат без енергия, мускули и зъби. Спрете да им внушавате, че консумацията на месо ще задръсти тялото им с холестерол, че коремът им ще увисне до земята и, че похапването на млечни продукти ще превърне бедрата им в... сирене :)

А ако все пак решите да им давате съвети, не бъдете крайни и оставете пропагандата на някой, който има нужда от нея.

В крайна сметка, сигурни сме, ще успеете да постигнете разбирателство, въпреки различните си представи за здравословен начин на живот :) Опитайте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май