Йога в леглото

С няколко познати асани
Йога в леглото

Добро утро, фитуелчета, отворихте ли вече очи? Браво! Радваме се, че можем заедно с вас да посрещнем и този хубав ден. А понеже е събота, решихме деликатно да толерираме мързела ви и да пренесем йога практиката ви в... спалнята.

Тра-ля-ля! Само след ред разстояние ще ви покажем няколко чудесни асани, които без проблем бихте могли да практикувате в леглото. Вече сте ги изпълнявали с нас (надяваме се), затова само ще ги изброим набързо и ви оставяме да се забавлявате:

  • Започнете с кобра – любимата ни поза! Тя ще ви позволи да се събудите за нула време и ще ви зареди със свежо настроение.
  • Тук е мястото да ви припомним, че е добре да изпълнявате въпросното упражнение редовно, не само през уикенда, особено ако се трудите в офис. Защото то е хубав начин да коригирате последиците от неправилната стойка, която заемате всекидневно.
  • Вече събудени и добре разтегнати, продължете нататък и направете гълъб. Тази асана може да ви бъде с една идея по-трудна за реализация, но знаем, че ще се справите с нея.

Не забравяйте да дишате дълбоко, от корема, през цялото време. Влизайте във всяка поза бавно и я изпълнявайте контролирано, без да насилвате тялото си. Свободните сте да разбъркате реда на асаните и дори – да направите само тези, които ви харесват. А защо не и други - любимите ви? 

Е, това е, от сърце ви желаем чудесна събота, пълна с топли и вдъхновяващи емоции! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май