Поза на седмицата: кобра

За едно перфектно начало на деня
Поза на седмицата: кобра

Най-важното

Добрата новина е, че може да изпълнявате "кобра" и в края на работния ден. Защото тя е перфектен начин да изневерите на офисната реалност, която поставя тялото ви в крайно неудобна позиция, за продължителен период от време.

Познайте как се събудихме тази сутрин? Точно така: с йога и по-конкретно - с тази прекрасна асана от хатха, която, очаквано, също може да се похвали със сложно санскритско име, но ние ще я наричаме просто и ясно "кобра".

И ви уверяваме, че тя би могла да се превърне в идеален старт и на вашия ден.

За ваше успокоение, въпросната поза няма да тества нито издръжливостта ви, нито баланса ви. Тя обаче определено ще повдигне тонуса ви и ще ви зареди с добро настроение. Имате нужда от такова, нали?

Хайде тогава да направим кобра заедно:

  • Легнете по корем на шалтето (може да ползвате и обикновена хавлиена кърпа за йога намеренията си)

  • Съберете краката максимално близо един до друг

  • Докато вдигате главата от пода, бавно изпънете ръцете и ги "разходете" напред по шалтето до удобна за вас и за горните си крайници позиция (може да свиете последните в лактите). Без да отлепяте бедрата от земята, леко извийте долната част на гърба (както е показано на снимката).

  • Дръпнете раменете хубаво назад, а погледът насочете напред. Ако имате нужда от по-амбициозно разтягане, извийте и главата назад – сякаш с намерение да я позиционирате между плешките си.

  • В никакъв случай не напрягайте мускулите на тялото. Вдишайте 5 пъти или повече и после отново легнете на шалтето, като внимателно спуснете гърдите на пода.

  • Може да завършите разсънването си с детска поза.

 

Супер йоги сте :) Пожелаваме ви приятен, забавен и пълен с хубави емоции ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май