Поза на седмицата: Камила

"Стоплете" мускулите си с това страхотно движение от йога
Поза на седмицата: Камила

В месеца на почивките, нека ви подарим едно екзотично изживяване, а? Е, не познахте. Не става въпрос за приключенска разходка в пустинята, на гърба на многоуважавана камила...

Истината е, че почти в края на седмицата, отново сме на йога вълна. Така че, ако не възразявате, може да изпълните заедно с нас още една страхотна асана от хатха.

Ущрасана, каквото е санскритското й име, е прекрасен начин да подобрите гъвкавостта на долната част на гърба си. Освен това тя ще ви позволи да разтегнете бедрените мускули и да изпъчите гърдите.

Хайде, яхвайте шалтето-камила! Ето така:

  • Коленичете на постелката. Краката ви до коленете трябва образуват права линия, която да сключва прав ъгъл с крайниците ви от коленете до глезените. 

  • Сега извийте гърба назад от кръста, без да помръдвате таза и краката обаче. Същите трябва да останат неподвижни.

  • Когато се почувствате готови, извийте гърба още малко и докоснете петите си с ръце. Отпуснете и главата надолу, както е показано на снимката. 

  • Останете в тази поза за около 5 вдишвания и издишвания.

Накрая се изправете бавно, плъзнете се по шалтето и починете в детска поза. Ако ви е по-удобно, даже може да изпънете ръце напред, за пълноценно разтягане.

Е, това е. След като загряхте мускулите на гърба, гърдите, бедрата и ръцете, пред какво фитнес предизвикателство смятате да ги изправите днес?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май