Поза на уикенда: Лък

Пригответе тялото си за релакс
Поза на уикенда: Лък

Пожелахме си наистина страхотен уикенд и искрено се надяваме да си го получим. Даже, за да направим почивката си максимално пълноценна, отново ще се доверим на... Дханурасана.

Спокойно! Не става въпрос за тайно религиозно братство, което изпива бавно и постепенно едната половина на мозъка ни (по-голямата). А за тази много приятна и лесна за изпълнение асана от хатха, с която имаме намерение да ви запознаем след няколко изречения разстояние.

Ще прескочим бързо мистериозното й санскритско име и за по-лесно ще я наричаме просто "лък". Напук на войнственото си наименование, въпросната поза има изключително отпускащ ефект върху тялото.

Едно повторение ще ви бъде достатъчно, за да стопи целия натрупан през работната седмица стрес. Движението е добро, защото отваря гръдния кош и позволява на раменете и гръбначния стълб да си починат от редовните и ужасно нездравословни чупки пред монитора.

Съветваме ви обаче да "изпънете" вашия лък на гладен стомах, за да почувствате максималната сила на това разтягане.

Е, пътят към перфектната релаксация е близо. Искате ли да го извървим заедно! Започваме:

  • Легнете по корем върху шалте или друга, подходяща постелка.

  • Сега свийте двата крака в коленете и ги хванете за глезените, както е показано на снимката. Не напрягайте нито седалищните, нито коремните мускули. Отпуснете се.

  • Вдишайте и отлепете долните си крайници от земята, като се опитате да ги вдигнете (с помощта на ръцете) максимално високо.

  • Задръжте в тази асана няколко секунди и бавно се отпуснете отново на шалтето. Издишайте и обърнете главата на едната страна.

  • Направете още няколко повторения, като не забравяте да дишате горе и да издишате долу. Завършете упражнението с детска поза.

Е, как се чувствате? С усещане за предстоящ и страхотен уикенд, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май