Още две готини разтягания в леглото

Които може да вкарате в деня си :)
Още две готини разтягания в леглото

Най-важното

Въпросните разтяжки могат да се изпълняват и с помощта на стол без облегалка и дори - с табуретка. Но ни се струва, че леглото е доста по-подходяща и стабилна мебел за целта :) 

То е топло, меко и удобно. Сутрин не ви се разделя с него, а вечер с огромно удоволствие потъвате в нежната му прегръдка. Що е то? Браво, познахте! Става дума за леглото, в което не само вие, но повечето хора прекарват една наистина голяма част от живота си.

Освен за сън обаче, любимата мебел на милиони има още едно здравословно приложение - тя може да послужи и като "фитнес" уред. Е, същият съвсем не е натоварващ и с него определено не могат да се изгарят много калории...

Въпреки това, съветът ни е да не пропускате добра възможност да потренирате с него. А, за да сме ви полезни, към тези три хубави разтягания, които може да изпълнявате в ложето си, ще прибавим още две. Ето кои:

Разтяжка 1

Седнете на ръба на леглото. Гърбът ви трябва да е изправен, а ходилата - хубаво прилепнали към пода. Сега съберете дланите, сплетете пръстите и вдигнете ръцете над главата. После поемете дълбоко въздух, издишайте и леко наклонете торса надясно, от кръста. Целта е долната част на тялото ви да остане неподвижна.

След това вдишайте и се върнете в центъра, издишайте и бавно се наклонете наляво, отново от кръста. Ето така.

Редувайте наклоните за няколко вдишвания и издишвания и преминете към...

Разтяжка 2

inm.comДокато още сте в седнало положение, хванете се за ръба на леглото така, че ръцете ви да се паднат от външната страна на бедрата.

Поемете дълбоко въздух и с издишване свийте раменете напред, наведете главата и се опитайте да опрете брадичката си в гърдите. Представете си, че сякаш искате да предпазите тялото си от предмет, който лети към вас.

Сега вдишайте и с издишване бавно изпънете раменете назад и надолу, вдигнете главата и брадичката нагоре, а погледът насочете към тавана. По този начин.

Направете 4-5 повторения от въпросното упражнение.

Важно: ако изпитвате трудност да съчетавате вдишването и издишването с движенията, просто дишайте дълбоко и спокойно.

Може да изпълнявате разтяжките сутрин или вечер, но и в двата случая те ще накарат тялото ви да се почувства наистина добре.  

Не ви съветваме обаче да ги правите, ако ви измъчват сериозни болки в гърба или в кръста.

Е, хайде! Оставяме ви и отиваме да си търсим още някоя мултифункционална мебел, за следващата статия :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април