Фитнес уреди в спалнята: леглото

Не служи само за излежаване...
Фитнес уреди в спалнята: леглото

А, не! Не ни обвинявайте в неприлични помисли, защото към настоящия момент в главата ни изобщо няма такива ;)

Основното ни намерение е да ви накараме да потренирате малко, макар и в домашна среда. Защото всяка физическа дейност оказва наистина положително влияние върху здравето ви, включително и сексът, да. За него обаче ще си говорим друг път, тук.

Сега е време само и единствено за фитнес. Фитуелчета, предизвикваме ви да изпълните още едно интересно упражнение! А единственият спортен атрибут, който ще ви е необходим, за да го реализирате, е... любимото ви легло.

Точно така. Ще се опитаме да изчистим репутацията на мързеливата мебел и да ви покажем, че тя има разнообразни приложения, а не служи само за излежаване и сънуване.

Предупреждаваме ви обаче, че въпросното движение изобщо не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Преди да му се посветите, ви препоръчваме да се научите да клякате. Защото, на практика, става въпрос за клек, ама на един крак.

inm.comЕ, готови ли сте?

  • Застанете с гръб към спалнята, близо до нея. Сега изпънете десния крак назад и сложете горната част на ходилото му върху завивките, почти до ръба на леглото. Левия крайник дръжте максимално изпънат, без това да ви причинява дискомфорт, разбира се. Ето така.

  • От тази позиция, клекнете бавно и контролирано, използвайки десния крак за опора и равновесие. Ако височината на спалнята ви позволява, допрете лявото коляно в пода. Съвет: старайте се при спускането да избутвате таза назад и надолу, вместо само надолу.

  • Направете 8-10 повторения и сменете крайниците. Починете и изпълнете още две серии, докато имате сили. 

Е, това беше! Какво чудесно упражнение за всеки свободен момент в дома, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май