Тренирай с: фитнес шалтето отново

Защото е забавно!
Тренирай с: фитнес шалтето отново

Навремето тренирах върху импровизирана фитнес постелка. Беше неудобна и грозновата, но все пак ми вършеше работа. За щастие, после ми подариха синьо, разкошно фитнес шалте, в което се влюбих от пръв поглед.

Днес почти не се разделям от него и, естествено, редовно го включвам в тренировката си. Не само по обичайния начин обаче – разпънато на пода. А изпълнявам с него куп различни упражнения.

Ей сега ще ви покажа едно, искате ли?

  • Заемаме изправен стоеж, с плътно събрани крака. Сега леко приклякаме и мушкаме навитото на руло шалте в сгъвката на десния си крак. Ето така:

871115Fitwell.bg (колаж)

Целта ни е кракът от коляното до глезена да заеме успоредна позиция на пода. Насочваме петата към дупето, за да стабилизирате захвата си.

  • Събираме ръцете в дланите и ги изпъваме пред гърдите, на нивото на раменете. На начинаещите препоръчвам да се хванат за облегалката на стол, за да си осигурят баланс.
  • Сега стискаме здраво шалтето в сгъвката, накланяме се леко напред (без да правим чупки в гърба) и започваме да пружинираме със свития си крак, вдигайки го максимално към тавана. Би било добре, ако направим 20 пружинирания. 

871116Fitwell.bg (колаж)

  • После се връщаме в изходно положение и повтаряме същото и с другия крак.

Обещавам ви, че ако изпълнявате упражнението редовно, ще имате добре оформени прасци и мускули на задните бедра и значително ще подобрите уменията си да пазите равновесие.

Готино е, пробвайте! А ако тренировката с шалтето ви се стори интересна, тогава надникнете в този материал, за да си откраднете още едно чудно движение. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април