Три готини разтягания. В леглото

Които ще ви накарат да се чувствате страхотно
Три готини разтягания. В леглото

Уверяваме ви, че благодарение на тях, сутрин ще се събуждате значително по-лесно, а вечер ще заспивате за нула време. Така че въобще не се колебайте и още днес, преди лягане, ги изпълнете, защото те ще окажат магически ефект върху цялостното ви физическо и душевно състояние. Вижте ги:

Коляно към гърдите

  • Легнете по гръб в леглото с изпънати крака

  • Свийте десния в коляното и го опрете в гърдите си. (За да увеличите обхвата на движението, може да опрете коляното в брадичката). Междувременно, не напрягайте мускулите на раменете и врата, а левия крак дръжте отпуснат, в удобна позиция. И, да, не отлепяйте дупето и кръста от завивките.

  • Задръжте така за 30 секунди и повторете с другия крайник

Бъдете сигурни, че упражнението ще облекчи болката и схващанията в долната част на гърба и в частност – в кръста.

Кобра

Ето ви едно чудесна поза от йога, която спокойно може да изпълнявате в спалнята си, веднага след като се събудите или преди сън.

Движението е хипер лесно за реализация, но ще ви позволи да разтегнете хубаво коремните, гръдните мускули, както и тези на врата. Освен това, значително ще повиши гъвкавостта на гърба. Направете го стъпка по стъпка, ето така :)

На ръба

  • Седнете в средата на спалнята

  • После бавно легнете, така че главата ви да увисне от ръба на леглото и изпънете ръцете над нея, в хоризонтална на пода позиция. Позволете на гравитацията да увеличи ефекта от въпросното разтягане

  • Останете така за около 30 секунди и се изправете контролирано

Ще почувствате облекчаваща топлина в раменете, врата и гърба. И ще усетите как стресът постепенно напуска тялото ви.

Е, пробвайте! Сигурни сме, че ще се влюбите в тези движения и те ще бъдат първото нещо, което ще правите сутрин и вечер. А ако ги превърнете в практика, ефектът от изпълнението им ще е гарантиран :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април