Наръчник по оцеляване за фест-маниаци: храната

Летните парти-чудовища имат нужда от...
Наръчник по оцеляване за фест-маниаци: храната

Най-важното

Още от наръчника по оцеляване тук

Не знаем за вас, но ние вече уважихме с присъствието си няколко музикални мероприятия и... искаме още! Успокоителното е, че предстоят много фестивали – не само за музика.

А, за да ги посрещаме винаги енергизирани и готови за забавления, имаме нужда от храна, която да се грижи за тонуса и доброто ни настроение. В тази връзка, ето няколко познайници, които задължително ще откриете в лятното ни меню:

Бадеми

Добър източник на магнезий и мед, вкусните семена са най-верните ни приятели в музикалните авантюри. Лекуват умората и сънливостта. Освен това, съдържат протеин и фибри, които помагат за поддържането на стабилни нива на кръвна захар – подобряват инсулиновата чувствителност. Хапваме ги по малко обаче, защото са доста калорични, нали разбирате...

Банани

inm.comОсвен богати на магнезий, жълтите другари могат да се похвалят със солидно съдържание на калий в тях. Същият съдейства за поддържането на електролитния баланс в тялото и понижава риска от дехидратация. Иначе казано, бананите също ни помагат да се забавляваме, без опасност от обезводняване и други такива неприятности. 

Подходящ източник на енергия за по-дълги фестивални инициативи е и ето този здравословен десерт. Сравнително лесен за приготвяне, той ни помага да си възвръщаме силите и да се хвърляме в новото музикално предизвикателство свежи и тонизирани.

Горски плодове

Ягоди, малини, къпини! Пълни с антиоксиданти, сладурите бързо се справят с умората, освежават и енергизират. Готиното е, че можем да ги консумираме в по-сериозни количества, тъй като повечето от тях се отличават с ниска калоричност.

Е, толкова от Наръчника по оцеляване за днес :) Нека ви попитаме: вие какво похапвате редовно по време на летните си авантюри? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април