Защо да ядем ананас?

Защо да ядем ананас?

Ананасът безспорно е един от най-вкусните екзотични плодове. Но той не само е екзотичен, но и е и полезен.

Ананасът съдържа високи нива на витамин Ц. 1 купа с ананас съдържа 133% от дневната доза на витамин Ц, която ни е необходима. Той е идеалния заместител на портокаловия сок, който също е богат на този витамин.

В ананасът се съдържат 94% въглехидрати. Ако сте на нисковъглехидратна диета, ананасът не е вашия плод. Но ако не сте на диета, той е полезен, защото ще ви набави високи нива на въглехидрати.

Ананасът е богат на захар. Той може да замести нездравословните сладкиши като десерт и ни набавя необходимото количество на естествена захар в кръвта.

Не е скъп. Вече ананасът е напълно достъпен на нашия пазар и то на прилична цена.

Децата го обичат. Това е така защото е лесен за ядене и може да се яде с пръсти. Поради тази причина давайте на децата си повече ананас, а не близалки.

Ананасът може да се използва в много ястия. Той не само може да се използва като десерт. Той участва в много ястия, като гарнитура или част от сос. Сигурно знаете и за популярната пица с Ананас, която е много търсена.

Прочетете за тайните на доматите ТУК.

Прочетете за чудните сили на бананите ТУК.

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
ананас

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април