Функциите на лимона, за които не сте подозирали

Функциите на лимона, за които не сте подозирали

Лимоните безспорно са едни от най-полезните цитрусови плодове. Ето някои от функциите, които не сте подозирали, че лимоните притежават.

Почиства мазни петна. Ако сте изцапали кухнята си с нещо мазно и искате да не остане петно, пробвайте първо лимон, а след това токсичните почистващи препарати. Добавете малко сол към изстискания лимон и сложете на изцапаното място и с гъба изтъркайте мазнината.

Отстранява следите от чаши. До гуша ли ви е дошло да чистите петна по масите, оставени след чаши. Тука отново лимоните идват на помощ и ще се справят с тези неприятни петна.

Пропъжда насекомите. Оставете няколко резена лимон в стаята и ще забележите, че насекомите няма да припарят до стаята. Действа безотказно, дори и през лятото.

Овлажнява въздуха. Ако въздуха в дома ви е сух, сложете лимони, които ще овлажнява въздуха и той ще има приятен аромат на лимони, без да използвате препарати.

Овлажнява изсушени лакти. Ако лактите ви са сухи и груби, можете да използвате лимонов сок, с който да ги мажете, за да омекнат.

Използвайте го за овлажняване на кожата. Тя ще стане приятна на допир и с невероятен лимонен аромат.

Прочетете за 10-те храни, които ще ви възвърнат формата.

Прочетете още за 10-те храни, които трябва да присъстват в менюто ви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април