Тайните на доматите

Тайните на доматите

Още по темата

Лятото е времето на плодове и зеленчуци. Доматът е един от тях. Сигурно често се случва лятото да седнете и да хапнете домат със сирене. Не само това е вкусно, но домата е полезен за организма ни.

Доматът е богат на хранителни вещества. Той има високо съдържание на витамин Ц. Доматът още съдържа ликопен и ескулозид. Тези съставки са антиоксиданти и това помага на домата да се бори с различни болести, като сърдечните проблеми.

Подпомага костите.  Ликопенът в доматите играе важна роля в заздравяването на костите. Според университетът в Торонто доматите подпомагат за заздравяването на кости след боледувания или счупвания. Това прави комбинацията домат със сирене идеалната храна за хора със слаби кости.

Пази сърцето. Проучвания показват, че яденето на 2 домата дневно повишава нивата на добрия холестерол и намалява тези на лошия. Също така артериите се разширяват, за да няма запушвания.

Бори се с рака. Доматите намаляват възможността от рак на простатата при мъжете. При жените с доматите се намалява риска от рак на гърдата.

Прочетете за чудните сили на бананите ТУК.

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
борба с болестите домат

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април