Kулинарни решения за пристрастените към въглехидратите

Преборете се със зависимостта си, като се доверите на тези прости рецепти
Kулинарни решения за пристрастените към въглехидратите

Не ни разбирайте погрешно. Нямаме нищо против въглехидратите :) Напротив. Знаем, че организмът ни не може без тях и си ги позволяваме без угризения на съвестта – в умерени количества, разбира се.

А когато ни се наложи да ограничим приема им (в случай, че спазваме определена диета), правим го от раз – лесно и безболезнено. Никога не страдаме за тях, защото знаем как да компенсираме отсъствието им в менюто си. Ето така:

Вместо сандвич от хляб, например, ще си приготвим ябълков. Да, съвсем сериозно! Внимателно ще нарежем една ябълка на тънки резенчета-филии. После ще ги слепим две по две с извара или с масло. И сме готови.

В същото време, няма да изяждаме цялата кутия с бонбони на колегата-рожденик, а ще си спретнем чиния с вкусни пълнени ягодки.

А когато огладнеем след обяда, не ще посягаме към гризинките на бюрото. Не! Бързо ще нарежем една краставица на кръгчета, ще сложим отгоре им малко фета сирене (или отново извара) и ще ги хапнем веднагически. Освен, че ще ни заситят, зелените хапки ще ни заредят с вода – ще сме хидратирани, свежи и сити.

inm.com

А след вечеря ще си направим ябълков чипс, да. Адски вкусен и порядъчно полезен, той е перфектен за кино и всякакви други среднощни забавления.

purplefoodie.com

С други думи, за да не ни липсват въглехидратите, ще им намерим достойни техни заместители. А ако смятате, че този план е добър, нека го реализираме заедно, а?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май