Добре, признаваме без бой: лятото си падаме малко мързеливи по отношение на готвенето. Преживяваме най-вече на традиционни пържоли, гарнирани със салата. Последната обикновено сглобяваме от всички продукти, налични в хладилника ни :)
Другата ни любима храна, която има свойството да ни засища, са сандвичите. Допада ни факта, че можем да избираме и хлебчето, и плънката и да си правим здравословни и разнообразни варианти всеки ден.
По този повод ви споделяме една от любимите си рецепти напоследък, която съчетава в себе си родни традиции плюс щипка средиземноморски привкус ;)
Ето и необходимите продукти:
1 хлебче чабата, разрязано на две по средата (или хляб по избор)
средно голямо парче месо от пилешки гърди
безсолно сирене, (може и моцарела)
1 голям домат, нарязан на кръгли парчета
зехтин
сол и черен пипер на вкус
подправки на вкус, ние лично предпочитаме пресен босилек
RubiНачин на приготвяне:
Загрейте тиган с незалепващо покритие или грил, ако разполагате с такъв, до умерена температура. Поръсете леко хлебчетата със зехтин и запечете.
След това поръсете пилешкото месо със сол и пипер, намажете със зехтин и запечете по същия начин, докато месото е готово.
Наредете сиренето, доматите и месото върху едната половина на хлебчето, поръсете с подправките и покрийте с другата половина. След това изяжте на открито и сред зеленина :)
Добави коментар