Съвети за здраво сърце

Съвети за здраво сърце

Най-важното

Сърцето е нашият двигател и ние трябва да се грижим за него. Това ще ни помогне да живеем здравословен и пълноценен живот. Но в днешно време това далеч не е лесна задача с всичката мазна и нездравословна храна и стресът, който е на всякъде. Ето няколко прости съвета, които ще ви помогнат да предпазите сърцето си.

Не пушете. Ако не пушите, това е добре и не започвайте с този вреден навик, а ако пушите, гледайте да намалите и да спрете. Пушенето е свързано с около 40% от смъртните случаи, породени от сърдечно-съдови проблеми. Благодарение никотина в организма ви, сърцето изпомпва повече кръв, което разрушава кръвоносните ви съдове.

Тренирайте. Това е най-добрият съвет за здраво сърце. Тренировката стимулира мускулите и ги подобрява, а както знаете сърцето е вашият най-важен мускул. С тренировките то ще работи по-добре, което означава, че ще успеете да го поддържате здраво и ще работи без проблеми.

Секс. Сексът може да е добра тренировка и намалява стреса. Това означава, че със секса вие убивате с 1 куршум 2 заека, защото правите тренировка, докато намалявате стреса. Той ще ви помогне да се почувствате по-добре, ще добиете самочувствие и ще живеете пълноценен живот.

Внимавайте с какво се храните. Не яжте мазни и солени храни, защото те са най-вредни за сърцето ви. Храните, богати на холестерол също са вредни, защото затормозяват работата на сърцето. Най-добре е да се храните с риба, ядки, плодове, зеленчуци и месо с малко мазнини.

Ходете на чести прегледи. Ако искате да поддържате сърцето си здраво е хубаво да ходите на чести прегледи. Защото когато има проблем с работата му е хубаво той да се открие рано, за да можете да вземете правилните мерки.

Внимавайте какво пиете. Алкохолът вреди на сърцето ви и може да ви доведе до различни проблеми. Единственият алкохол, който не вреди на сърцето ви е виното. Трябва да пиете и вода, защото тялото ви трябва да е добре хидратирано.

Вижте още: 5 съвета за по-добър живот.

Вижте още: Съвет за дълъг живот.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
живот здраве съвети сърце

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май