Излизайте с приятели за да сте здрави

Излизайте с приятели за да сте здрави

Най-важното

Проучване на университета в Ню Йорк показва, че когато излизате с приятели, вие се предпазвате от много болести и по този начин вие сте по-здрави.

Според университета първото и най-важно нещо, с което се борят тези излизания, е стресът  и депресията. Стресът е причинителя на много сърдечно-съдови заболявания и нарушения в мозъчната дейност. Депресията пък е причинител на затлъстяването и много психически проблеми, сред които е и мисълта за самоубийството.

Учените са изследвали здравето на 300 души, които са ходили веднъж седмично в университета за изследванията. Едната група от тях обича да излиза с приятели вечер, а другата да си стои вкъщи и да гледа телевизия. В края на изследването, учените са открили, че тези, които излизат редовно с приятели имат по-ниски нива на стрес и ниска вероятност от това да получат депресия. От друга страна тези, които рядко излизат имат реалната опасност от депресия, защото те са самотни и това влияе на целия им живот.

За това учените съветват хората да излизат поне 2 вечери в седмицата с приятели. За това не отказвайте на приятелите ви, когато ви извикат да гледате мач в бара или на приятелките си, когато ви поканят да пазарувате в мола, а гледайте на това като начин да подобрите здравето си.

Вижте още: Съвети за по-добър живот.

Вижте още: Съвет за дълъг живот.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
депресия здраве стрес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май