Няколко причини да ядем риба

Няколко причини да ядем риба

Най-важното

Рибата е една от най-полезните храни, съветват диетолозите. Тя може да се добави в почти всяка диета и то с успех. Ето няколко причини, които ще ви накарат да добавите рибата към диетата си.

Полезна е за здравето. Рибата ви набавя протеини, също като месото, които са важни за вас, особено когато тренирате, но за разлика от мазното месо, рибата не вреди на сърцето ви. Напротив, омега-3 мазнините помага на сърцето да работи по-добре. Рибата ви помага да намалите кръвното налягане, холестерола и да заздравите кръвоносните си съдове. По този начин ще се предпазите от сърдечен удар и други сърдечно-съдови проблеми.

Помага за превенция от различни болести. Омега-3 мазнините ще ви помогнат да намалите вероятността от разболяване от болести като рак, депресия, автоимунни заболявания и артрит.

Помага ви да живеете по-дълго. Изследване на учените в университета в Амстердам показва, че яденето на риба ще ви помогне да живеете по-дълго. В това изследване преди 20 години са участвали мъже на възраст между 40 и 59 години. Сега, 20 години по-късно, учените са изследвали отново здравословното им състояние. Оказва се, че тези, които са се хранили повече с риба имат по-добри показатели, от другите.

Подобрява работата на мозъка ви. Яденето на риба може да ви помогне да подобрите концентрацията си, паметта си и да намалите вероятността от това да се разболеете от болести като Деменция и Алцхаймер.

Докторите и диетолозите съветват, че рибата трябва да се приема средно 2 пъти седмично, като трябва да се избягва пържената риба.

Вижте още: Митове за диетите.

Вижте още: Трикове в кухнята за отслабване.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
диета здраве риба

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април