Необходими Съставки
- калмари - 3 бр.
- яйца - 2 бр.
- царевично брашно - 100 г
- сол
- черен пипер
- лимони - 1 бр.
- олио - за пържене
Измиваме и почистваме калмарите от ципата, вътрешностите и костта. Поставяме ги в купа и ги заливаме с вряща вода, разбъркваме и вадим, за 1 минута.
Охлаждаме леко и нарязваме калмарите на шайби, поставяме в стъклен съд. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, прибавяме сока на половината лимон и мариноваме в хладилника за 2 часа. Вадим
калмарите и прибавяме 2-те яйца и разбъркваме с ръка.
В плътна найлонова торбичка сипваме брашното, сол и черен пипер и прехвърляме калмарите. Раздрусваме старателно, за да се отделят и набрашнят всички.
Пържим калмарите в сгорещено олио.
Добави коментар