Мързеливи хрупкави панирани калмари

Мързеливи хрупкави панирани калмари

1730408

Необходими Съставки

  • калмари - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • олио - за пържене

Измиваме и почистваме калмарите от ципата, вътрешностите и костта. Поставяме ги в купа и ги заливаме с вряща вода, разбъркваме и вадим, за 1 минута.

Охлаждаме леко и нарязваме калмарите на шайби, поставяме в стъклен съд. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, прибавяме сока на половината лимон и мариноваме в хладилника за 2 часа. Вадим калмарите и прибавяме 2-те яйца и разбъркваме с ръка.

В плътна найлонова торбичка сипваме брашното, сол и черен пипер и прехвърляме калмарите. Раздрусваме старателно, за да се отделят и набрашнят всички.

Пържим калмарите в сгорещено олио.

ключови думи:
калмари лесно хрупкави

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември