Хрупкави картофки, увити в бекон

Мляс, че вкусотия!
Хрупкави картофки, увити в бекон

Спокойно мога да нарека една голяма част от приятелите си Картофени чудовища. Мхм, другарите ми доста често наблягат на кореноплодните зеленчуци и ги похапват под всякаква форма – е, най-вече като гарнитура, но това няма значение. Именно за компанията, а и за всички вас, е следващата рецепта. Тя представлява чудно предястие, което може да се приготви и ден по-рано преди парти събитие.

Сещате се, че всичко, увито в бекон, си заслужава вниманието, а това... още повече.

Та, за реализацията на днешния специалитет, са нужни:

  • килограм и половина пресни малки картофчета (около 15), разполовени
  • 15 резенчета бекон (достатъчно големи, за да "прегърнат" топло и нежно картофчетата), разполовени

За соса:

  • кофичка кисело мляко
  • 2 супени лъжици свеж копър, нарязан на ситно
  • сол и пипер
  • по желание, може да се сложи и чесън, нарязан на ситно

Процедурата

Най-напред, картофките се изсипват в решетка за готвене на пара и се слагат в тенджерка, пълна с вода. Обработват се на умерена температура за около 15-18 минути, докато омекнат прилично. След това се оставят да се охладят.

Междувременно, фурната се загрява на 200 градуса, а тавичка се постила с алуминиево фолио. Всяко охладено картофче се увива в парченце бекон и се поставя да си полегне вътре в тавичката. Малките загърнати прелести се пекат отново около 15-18 минути, докато беконът се сдобие с изкусителна коричка. 

В отделна купичка се сместват киселото мляко, майонезата и копърът и се объркват до пълното им сприятеляване. Това нещичко се овкусява със сол и пипер и се сервира заедно с готовите картофки.

Ох, да! Повече от вкусно е, повярвайте ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май