Морето в чиния

Или няколко морски храни, които задължително трябва да включите в лятното си меню
Морето в чиния

Разсеяни сте? Не ви се стои на едно място? Мъчи ви (доброволно) безсъние? Така. Без да имаме медицинско образование, можем да ви кажем веднага какво ви има. Тормози ви синдромът на лятото!

Не можем да ви предложим трайно лечение за вашата болест, но ще ви препоръчаме следното: започнете веднага ето тази терапия + тази. И всичко ще е наред, обещаваме. Освен това, приемайте колкото се може по-често следните морски "лекове":

Миди

Нека ви припомним, че черупчестите госпожици съдържат повече калций и повече фосфор от говеждото месо. И още: сравнително добър източник са на протеин, на витамин C и на омега 3 мастни киселини. Но това не е всичко. В мидите бихте могли да откриете куп ценни минерали, между които: желязо, мед, манган и йод.

Ползвайте ги като лек срещу депресията и лошото настроение. А ако се чудите как да си ги приготвяте, пробвайте ей така.

inm.com

Калмари

О, да! Симпатичните мекотели са изключително вкусни, няма две мнения по въпроса. Освен, че са нискокалорични, в тях присъстват много от витамините на група B, между които отличниците B2, B3 и B12. Бонус: богати са на фосфор и калций. Плюс това, съдържат доволно количество вода. Обещаваме скоро да ви покажем и как да си ги приготвяте сами :)

inm.com

Скариди

Знаехте ли, че уникалните ракообразни са страхотно добър източник на ужасно необходимия за организма витамин B12? Е, сега вече знаете. Говори се също, че редовната им консумация съдейства за повишаване на сексуалната активност и желание. Бонус: в тях има желязо, магнезий и фосфор.

inm.com

И накрая: риба, разбира се! Морска или речна, тя съдържа екип от витамини, между които A, D, B6 и B12. Освен това, може да се похвали със солидно количество ценни минерали - магнезий, фосфор, калций, калий и цинк. Да прибавим още, че е една от най-добрите източници на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Иначе казано, похапвайте я възможно най-често и не само през лятото.

Надяваме се, че с подходяща храна (и за душата, и за тялото) ще успеете да овладеете по-лесно летния синдром, който ви мъчи сега... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април