Неделя сутрин! Будни без кафе?

С няколко лесни трика
Неделя сутрин! Будни без кафе?

Искате любопитни новини от кухнята на Fitwell? Ето ви една: екипът ни, организационно разделен на два отбора - "Бутче" и "Черешка", има непреодолими различия не само по хранителните въпроси.

Стане ли дума за ранно ставане (особено в неделя), бутчетата се завиват през глава с одеяло и отказват всякава последваща комуникация.

Черешки пък са анормално ранобудни и без проблем могат да напуснат зоната на съня, дори през уикенда. Никога не чакат втора покана от страна на алармата. Вижте каква е тяхната рецепта за лесно и безболезнено събуждане:

5 минути разтягане: Плодчетата обичат да се разтягат всяка сутрин. И този навик съдейства за доброто начало на деня им. Имат даже любимо движение от йога. Упражнението е лесно за изпълнение, но с магически ефект върху настроението и тонуса им. Ето това!

Закуска: Трудно е да се каже кога е най-добре да се случи първото хапване за деня. Редица учени твърдят обаче, че да се закусва почти веднага след събуждане е най-добре.  

Целта в крайна сметка е да се активизира и метаболизмът. За това след краткото разтягане и хубав, топъл душ, черешки пристъпват към хапването. Научили са, че закуска, богата на протеин, е един чудесен избор и че ще ги държи сити достатъчно дълго време. Какво? Вярно е, че са вегетарианци, но не сте забравили, че протеин има и в яйцата, нали?

Музика: Сет от енергична музика! С това започват деня си черешките. И тук, заедно с бутчета, са на едно мнение.

Е, добро утро и на вас :) Как се събудихте вие днес? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май