Хранителни добавки за: атлетите

Спортните натури също имат нужда от специална помощ
Хранителни добавки за: атлетите

Официално можем да го обявим: лято е! Предусещаме го от 2 седмици, откакто си мечтаем ежедневно за горска или морска прохлада ;)

Топлият сезон има своите изключителни преимущества: позволява спорт на открито във всякакви дисциплини и пълно хранително разнообразие. О, да! Тези две неща обикновено означават по-добро здраве и отлична визия, но не винаги...

Както казахме вече, конкретните условия на живот налагат избора на съвсем конкретни помощни материали, най-вече под формата на хранителни добавки. Ето и какво препоръчваме на:

Атлетите

Вие обикновено живеете по собствени правила: внимавате с какво точно се храните и рядко ви свърта на едно място. Тичате, ходите на групови или индивидуални занимания в зала, карате колело, катерите върхове или просто се разхождате, плувате и т.н., и т.н. Понякога всичко това, особено в съчетание с летния пек, може да има неприятни последствия за здравето – изтощение, дехидратация и прегряване, травми и др. Виждали сме и опитни атлети да подценяват ситуацията и да страдат после, така че...

inm.comВзимайте: от всичко по много :) За вас не важат препоръчителните дози витамини и минерали, тъй като изразходвате сериозни количества енергия. Имате нужда от повече!

Възстановяването е много важно и понякога нормален 8-часов сън не е достатъчен, но съответната доза глутамин, например, може да компенсира това. Става дума за аминокиселина, която подпомага възстановяването на мускулите и ги предпазва от травми.

Протеинът и есенциалните мастни киселини също са важни, а спортните напитки – направо задължителни при кардио през лятото.

Защо? Обилното потене може да доведе не само до дехидратация и умора, но и до загуба на електролитни вещества, минерали и соли.

Освен това честите, еднотипни тренировки, и под това нямаме предвид разходка в парка :), изтощават тялото и то се нуждае от помощ за по-бързото си и качествено възстановяване.

Избор: във всеки магазин за спортни добавки можете да откриете купища варианти, при това съобразени с натоварването ви, личните ви предпочитания и финансовите ви възможности. Оттам можете да се снабдите със спортни напитки и енергийни и протеинови вафли, които допълнително да подсилят режима ви. Естествено, съществува и домашен вариант на енергийните блокчета, който можете да откриете тук.

С храната: вие си знаете – месо и риба, всякакви зеленчуци, плодове с по-ниско съдържание на фруктоза, ядки.

И задължително – вода в неограничени количества. Не се притеснявайте, ако пиете повече от обикновено, тъй като атмосферните условия го налагат.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април