Протеинът като част от храната

Три рецепти, към които да го добавим, вместо да го разтваряме във вода
Протеинът като част от храната

Суроватъчният протеин е задължителен за всеки активно спортуващ. Той се разтваря във вода или мляко и лесната му "рецепта" за приготвяне го прави желана и масова добавка. Ако сте от онези, които си правят протеинов шейк след тренировка, но ви е омръзнал един и същи вкус всеки ден, ние ви предлагаме три рецепти, които буквално ще ви накарат да си изядете пръстите... и протеина.

Брауни с протеин и капучино

Необходими са ви:

5 белтъка
240 грама обезмаслено крема сирене
8 супени лъжици суроватъчен протеин с вкус по желание
3 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка стевия на прах
1 супена лъжица канела
1 чаена лъжица бакпулвер
2 ½ чаени лъжици фибри на прах
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
1 чаша еспресо

За заливката:

150 грама пресни малини
стевия
2 супени лъжици кокосово масло

1531635inm.com

Как се приготвя?


Разбийте белтъците на пяна. Смесете в блендер протеина, какаото, канелата, стевията, фибрите, ванилията, бакпулвера и кафето. След като се получи хомогенна смес, прибавете я към разбитите белтъци и разбъркайте добре. Накрая прибавете и крема сиренето и разбъркайте всичко в блендера. Печете около 30 минути на 180 градуса.

За заливката е необходимо да нагреете кокосовото масло до пълното му разтапяне. Прибавете стевията и малините в нагорещения съд и оставете на бавен огън около 5 минути. Когато браунитата са готови, залейте ги с получената смес и оставете в хладилника да се охладят.

Бадемова торта с протеин и глазура

Необходимите продукти:

3 белтъка
1 яйце
1 супена лъжица канела
2 ½ супени лъжици суроватъчен протеин с вкус по избор
¼ чаша бадемово брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка ванилия
¼ чаша бадемово мляко
Пресни сезонни плодове за украса

За глазурата:

1 чаена лъжичка канела
½ супена лъжица суроватъчен протеин с вкус по избор
½ чаша йогурт
1 супена лъжица кленов сироп
½ чаена лъжичка стевия на прах
1 супена лъжица бадемово мляко

1531631inm.com

Начин на приготвяне:


Смесете всички съставки за тортата в дълбока купа. Изсипете в намаслена тава с пергамент и печете 5-10 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна и внимавайте да не се препече. Щом блатът е готов, оставете да изстине и разрежете на няколко равни части. Продуктите за глазурата се смесват и с нея се намазват блатовете като се редуват блат и глазура и накрая завършвате с глазура. Поръсете с канела или какао отгоре. Украсете с пресните плодове.

Шоколадово-протеинов пудинг

Необходими са ви:

500 грама обезмаслено, безсолно крема сирене
3 яйца
Прясно мляко
1 чаени лъжичка стевия на прах
5 супени лъжици от този домашен шоколад
2 супени лъжици от този бял шоколад
2 ½ супени лъжици суроватъчен протеин с вкус по избор

1531636Thinkstock

Приготвянето е много лесно. Крема сиренето се разбива с прясното мляко до получаване на кремообразна смес. Към тях се прибавят яйцата, 2-та вида шоколад , протеинът и стевията. Сместа се разлива във формички или купички и се оставя да се охлади.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април