Суроватъчният протеин е задължителен за всеки активно спортуващ. Той се разтваря във вода или мляко и лесната му "рецепта" за приготвяне го прави желана и масова добавка. Ако сте от онези, които си
правят
протеинов шейк след тренировка, но ви е омръзнал един и същи вкус всеки ден, ние ви предлагаме три рецепти, които буквално ще ви накарат да си изядете пръстите... и протеина.
Брауни с протеин и капучино
Необходими са ви:
5 белтъка
240 грама обезмаслено крема сирене
8 супени лъжици суроватъчен протеин с вкус по желание
3 супени лъжици
какао на прах
1 чаена лъжичка
стевия на прах
1 супена лъжица канела
1 чаена лъжица бакпулвер
2 ½ чаени лъжици фибри на прах
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
1
чаша еспресо
За заливката:
150 грама пресни
малини
стевия
2 супени лъжици кокосово масло
inm.com
Как се приготвя?
Разбийте белтъците на пяна. Смесете в блендер протеина, какаото, канелата, стевията, фибрите, ванилията, бакпулвера и кафето. След като се получи хомогенна смес, прибавете я към разбитите белтъци и
разбъркайте добре. Накрая прибавете и крема сиренето и разбъркайте всичко в блендера. Печете около 30 минути на 180 градуса.
За заливката е необходимо да нагреете кокосовото масло до пълното му разтапяне. Прибавете стевията и малините в нагорещения съд и оставете на бавен огън около 5 минути. Когато
браунитата са готови, залейте ги с получената смес и оставете в хладилника да се охладят.
Бадемова торта с протеин и глазура
Необходимите продукти:
3 белтъка
1 яйце
1 супена лъжица
канела
2 ½ супени лъжици суроватъчен протеин с вкус по избор
¼ чаша
бадемово брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка ванилия
¼ чаша
бадемово мляко
Пресни сезонни плодове за украса
За глазурата:
1 чаена лъжичка канела
½ супена лъжица суроватъчен протеин с вкус по избор
½ чаша йогурт
1 супена лъжица кленов сироп
½ чаена лъжичка стевия на прах
1 супена лъжица бадемово мляко
inm.com
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки за тортата в дълбока купа. Изсипете в намаслена тава с пергамент и печете 5-10 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна и внимавайте да не се препече. Щом блатът
е готов, оставете да изстине и разрежете на няколко равни части. Продуктите за
глазурата се смесват и с нея се намазват блатовете като се редуват блат и глазура и накрая завършвате с глазура. Поръсете с канела или какао отгоре. Украсете с пресните плодове.
Шоколадово-протеинов пудинг
Необходими са ви:
500 грама обезмаслено, безсолно крема сирене
3 яйца
Прясно мляко
1 чаени лъжичка стевия на прах
5 супени лъжици от
този домашен шоколад
2 супени лъжици от
този бял шоколад
2 ½ супени лъжици суроватъчен протеин с вкус по избор
Thinkstock
Приготвянето е много лесно.
Крема сиренето се разбива с прясното мляко до получаване на кремообразна смес. Към тях се прибавят яйцата, 2-та вида шоколад , протеинът и стевията. Сместа се разлива във формички или купички и
се оставя да се охлади.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Протеинът като част от храната
Три рецепти, към които да го добавим, вместо да го разтваряме във вода
Добави коментар