Супершейкове за победа!

Най-универсалната рецепта, стъпка по стъпка
Супершейкове за победа!

Независимо дали се опитвате да натрупате мускулна маса или просто да влезете в по-добра форма, вероятно консумирате протеинови шейкове в някакво определено количество. За много хора те първоначално са истинско удоволствие, но впоследствие стават крайно досадни, особено, ако са се запасили с голямо количество протеин от един вкус.

Това, което ще ви дадем днес, е проста схема, чрез която не само ще си осигурите нескончаемо разнообразие от шейкове, но и ще изстреляте тяхната хранителна и енергийна стойност в небесата.

Стъпка №1: Лед. Разбит на сняг в блендера. За плътност и защото се предполага, че от студените напитки се отслабва повече. Не разчитайте на кой знае какви видими ефекти от второто обаче. Ако предпочитате шейкът ви да стане по-гъст (тип "скрежина"), бихте могли да използвате по-голямо количество (около 10 кубчета).

Стъпка №2: Плод. Замразените плодове придават повече гъстота. Тук имате много варианти, като добри комбинации в зависимост от аромата на протеина се получават с ябълка, киви, банан, пъпеш, ананас, сварена тиква, всякакви видове горски плодове. Ако ограничавате количеството въглехидрати в менюто си, заложете на последните. Боровинките са отличен избор.

Стъпка №3: Зеленчук. Да, звучи извратено, но има зеленчуци като броколи и спанак, които много добре се вписват в шейковете, без да се отразяват особено на техния вкус. А получавате сериозен принос към хранителната стойност на напитката с цената на минимум калории.

Стъпка №4: Протеинова пудра. В предпочитано от вас количество, марка и аромат.

Стъпка №5: Ядки или семена. Орехи, бадеми, лешници, кашу, ленено и конопено семе, сусам. Добър вариант са фъстъченото и бадемовото масло, стига да можете да си намерите качествен продукт. Можете да ги дозирате в зависимост от това какъв е целевият ви калориен прием. Имайте предвид, все пак, че калориите от ядки са със съмнителна усвояемост.

Стъпка №6: Мазнина. Тази стъпка е по избор, но е много важна, ако гоните завишен калориен прием. Добри варианти са течна сметана от животински произход, зехтин, кокосово масло.

Стъпка №7: Течност. Количеството зависи от предпочитаната от вас гъстота на шейка. Основният ви помощник тук е водата, но можете да опитате варианти с изстуден зелен или плодов чай (домашно приготвени!). Ако желаете бонус-калории, имате на разположение кокосово и краве мляко. Второто само в случай, че го толерирате добре.

Стъпка №8: Топинг. След като сте разбили всичко и сте го изсипали в чаша, бихте могли да му придадете още малко вид и вкус, като го аранжирате с настърган черен шоколад, кокосови стърготини, мляно кафе или какао, канела или ванилия.

Готови? Наздраве!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април