Салата броколи с орехи и червени боровинки

За вкусен и здравословен обяд!
Салата броколи с орехи и червени боровинки

През есента несъзнателно все по-често посягам към броколи, карфиол, моркови, всичките видове картофи и зеле. Като че ли на този сезон подхожда свежестта от този вид зеленчуци носещи топлина и в същото време аромат, специфичен вкус и изключително много витамини и минерали събрани в една малка порция.

Определено не съм от домакините, които се застояват твърде много около печката. Харесват ми бързите, лесните и вкусните рецепти, които носят наслада на сетивата. Ще споделя с вас любимата си есенно-зимна рецепта за топла салата броколи, която освен че ще приготвите за по-малко от 20 минути ще ви зареди с енергия и настроение.

Спокойно можете да я комбинирате със суров хрупкав хляб от семена и/или песто от авокадо.

Необходими продукти за 2 порции:

1571622Thinkstock/Guliver
400 грама броколи
1 чаена чаша орехи
1 скилидка чесън
1 чаена чаша сушени червени боровинки
1 лимон
1 супена лъжица зехтин
хималайска сол на вкус
1/2 чаена лъжичка риган

Измийте броколите и ги пригответе на пара за около 10-12 минути, така че отвътре да останат леко сурови. В случай, че нямате тази възможност за готвене на пара ги бланширайте във вряла солена вода за около 30 секунди. Орехите и червените боровинки е добре да бъдат предварително накиснати във вода за минимум 1 час, след което ги прецедете и във сух тиган заедно с нарязания на ситно чесън ги запечете за около 2-3 минути. Вече готовите броколи разпределете в две купички и поръсете върху тях орехите и червените боровинки. Накрая ги залейте със соса приготвен от лимон, зехтин, хималайска сол и риган.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април