Прости кулинарни правила

Започнете от тях и продължете нататък
Прости кулинарни правила

Искате да станете кулинарни магьосници? Лесно е – гответе редовно! И още нещо: не се страхувайте да експериментирате :) Защото само така ще активирате гурмана в себе си, ще го нахъсате да действа.

Междувременно, започнете с фокусите в кухнята от ето тези няколко правила. Убедени сме, че те ще ви спестят немалко готварски провали:

  • Оперирайте с правилния нож. 

Иначе, рискувате да съсипете храната. Факт. За нарязване на кубчета, кълцане и раздробяване използвайте готварски. Той има широко острие, удобен е за извършване на редица операции и ви дава сравнително голяма свобода за действие.

Универсалният е отличник в беленето, в отстраняването на костилки, на семена и т. н. Изобщо, върши доста работа, браво на него! Ще ви трябва и нож с назъбено острие за нарязване на хляб, франзели и някои видове сладкиши.

Е, попълнете кухненския си комплект с въпросните герои, за да осигурите бърза и безболезнена "смърт" на продуктите, а не бавно и мъчително накълцване :)

Christopher Boffoli

  • Изберете правилната дъска за рязане. 

Важно е тя да е достатъчно голяма, за да ви предоставя пространство за работа. Все пак, ако сте решили да се тормозите с малка, използвайте и по-малък нож. Или просто изпълнявайте по-скромни задачи върху нея – нарязване на лимон, например. Що се отнася до вида ѝ, ние предпочитаме дървена. Ето защо :)

  • И накрая: изберете правилната тенджера за приготвянето на... паста. 

Не правете грешката да готвите последната в малък съд, особено ако тя е много. Защото тогава водата ще заври по-бавно, спагетите ще слязат на дъното и в крайна сметка... ще станат на миш-маш, без да са напълно приготвени.

Иначе казано, действайте по италиански. Сложете голяма тенджера на котлона. Когато водата забълбука, добавете щипка сол и накрая - пастата. Бъркайте от време на време до готовност.

Спираме тук. И следващия път продължаваме заедно, нали? Желаем ви един страхотен кулинарен петък!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май