Иде Коледа! Празникът, по време на който в къщата ви трябва да мирише на канела, джинджифил и печени ябълки. Сещате ли се накъде отиват нещата? Меденки, курабийки, пайове, щрудели! И някъде в тези сладкиши винаги успява да се прокрадне някоя палава ябълка, която не бива да изпускате от око. Защо ли?
Защото тези иначе апетитни и вкусни плодове имат склонността да покафеняват скоро, след като бъдат нарязани. Вие мразите това, нали? Искате ябълката да остава все така хрупкава и сочна, дори когато е на парченца, нали? Дори да не е Коледа, заслужавате това.
Ето и най-простия начин, по който можете да го постигнете. Най-важното е да изнамерите отнякъде два по-дебели гумени ластика, като тези на картинката. След като нарежете ябълката, съберете парченцата, все едно искате да сглобите наново целия плод. След това ги прикрепете с помощта на ластиците.
Готово! Вече имате нарязана, но свежа за по-дълго време ябълка.
Добави коментар