Коледни курабийки 2

Тези могат да се украсяват допълнително и са супер трайни
Коледни курабийки 2

Неусетно, но сигурно започна да ни завладява празничното настроение. Вече сме подготвени с един куп шишарки, които тепърва ще украсяваме, хартия за домашно изработени картички и украса, портокали за специален аромат...

А знаете ли какво ще правим в неделя? Ще печем курабийки, от онези, коледните, които ухаят на всякакви неща :)

Скоро ще ви покажем как се украсяват готовите бисквитки, но първо споделяме рецептата. Тя ни беше предоставена любезно от Ананда (Светослава Димова), с която планираме да ви запознаем по-детайлно скоро.

Ето и необходимите продукти:

800 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
250 гр масло (стайна температура)
220гр. мусковадо захар (вид кафява захар, продава се в големите вериги магазини)
3 ч.л. канела
3 ч.л. джинджифил
½ ч.л. карамфил
1 ч.л. сол
2 яйца
340 гр. мед

Начин на приготвяне:

Първо поясняваме, че яйцата могат да се заменят с комбинацията от 2 с.л. царевично нишесте
5 с.л. вода.

Добре е маслото да е леко размекнато. Смесете го със захарта, подправките, меда и яйцата (или водата) и разбъркайте леко.

Отделно смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре. Изсипете в първия микс и замесете тесто. Когато е готово, оставете да престои за един час в хладилника.

След като това време отмине, извадете и разточете. Може да се раздели на части, от които да се разточват по-малки кори. Не ги правете прекалено тънки, тъй като курабийките може да се препекат твърде бързо и да станат прекалено хрупкави.

С помощта на формички по избор нарежете разточеното тесто. Остатъците от всяка кора събирайте, смесвайте и разточвайте наново, докато не изчерпите цялото тесто.

5a834759-1e21-003c-b112-fbbdedf3c57dFitwell.bgГотовите курабийки нареждайте в подходящи съдове за печене, върху хартия за печене. Слагайте във фурна, загрята до 180 градуса, и печете 15-20 минути. Наблюдавайте сладките, тъй като, ако са по-тънки, може да прегорят неусетно.

От това количество тесто се получават около 90 курабийки, в зависимост от размера на формичките и дебелината на разточената кора.

А за украсата ще си поговорим скоро :)

Екипът ни изказва специални благодарности на любезните домакини от Кулинарно училище "Амюз Буш".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември