Коледни курабийки 2

Тези могат да се украсяват допълнително и са супер трайни
Коледни курабийки 2

Неусетно, но сигурно започна да ни завладява празничното настроение. Вече сме подготвени с един куп шишарки, които тепърва ще украсяваме, хартия за домашно изработени картички и украса, портокали за специален аромат...

А знаете ли какво ще правим в неделя? Ще печем курабийки, от онези, коледните, които ухаят на всякакви неща :)

Скоро ще ви покажем как се украсяват готовите бисквитки, но първо споделяме рецептата. Тя ни беше предоставена любезно от Ананда (Светослава Димова), с която планираме да ви запознаем по-детайлно скоро.

Ето и необходимите продукти:

800 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
250 гр масло (стайна температура)
220гр. мусковадо захар (вид кафява захар, продава се в големите вериги магазини)
3 ч.л. канела
3 ч.л. джинджифил
½ ч.л. карамфил
1 ч.л. сол
2 яйца
340 гр. мед

Начин на приготвяне:

Първо поясняваме, че яйцата могат да се заменят с комбинацията от 2 с.л. царевично нишесте
5 с.л. вода.

Добре е маслото да е леко размекнато. Смесете го със захарта, подправките, меда и яйцата (или водата) и разбъркайте леко.

Отделно смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре. Изсипете в първия микс и замесете тесто. Когато е готово, оставете да престои за един час в хладилника.

След като това време отмине, извадете и разточете. Може да се раздели на части, от които да се разточват по-малки кори. Не ги правете прекалено тънки, тъй като курабийките може да се препекат твърде бързо и да станат прекалено хрупкави.

С помощта на формички по избор нарежете разточеното тесто. Остатъците от всяка кора събирайте, смесвайте и разточвайте наново, докато не изчерпите цялото тесто.

5a834759-1e21-003c-b112-fbbdedf3c57dFitwell.bgГотовите курабийки нареждайте в подходящи съдове за печене, върху хартия за печене. Слагайте във фурна, загрята до 180 градуса, и печете 15-20 минути. Наблюдавайте сладките, тъй като, ако са по-тънки, може да прегорят неусетно.

От това количество тесто се получават около 90 курабийки, в зависимост от размера на формичките и дебелината на разточената кора.

А за украсата ще си поговорим скоро :)

Екипът ни изказва специални благодарности на любезните домакини от Кулинарно училище "Амюз Буш".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април