Коледни курабийки

От розмарин, кафява захар и орехи
Коледни курабийки

Най-важното

Печете курабийките, докато придобият златист цвят. Може да ви се струват меки като ги извадите, но щом се охладят, ще се стегнат. Ако все пак това не стане, може да ги върнете на топло за още няколко минути... 

Струва ви се невероятно, но Коледа е на ъгъла на този месец. Ами, да, най-хубавият празник от годината, според нас, приближава шеметно! Признаваме си, че вече сме в подходящо, весело настроение. Ако пък на вас то ви липсва, бързо ще ви снабдим с такова. Трябва само да си приготвите ето тези много хубави, коледни, курабийки.

Те са толкова вкусни, ароматни и сладурски, че веднага ще ви накарат да се усмихнете. Убедихме ли ви да се развихрите в кухнята, а? Ето и необходимите продукти тогава:

120 грама масло

75 грама кафява захар

1-2 супени лъжици ситно нарязан свеж розмарин

жълтъкът на едно яйце

50 грама орехи, натрошени на ситно

180 грама брашно

1 супена лъжица сол

Начин на приготвяне:

В подходящ съд изсипете маслото и захарта и ги разбийте добре, до получаване на кремообразна смес. Добавете розмарина и след интензивно бъркане за минута, прибавете и жълтъка. Накрая сложете орехите и солта. Важно: всички съставки трябва да са добре смесени.

Пресейте брашното и постепенно го изсипете в микса. Крайната ви цел трябва да е оформянето на меко тесто, което после оставете за около два часа в хладилника. След това го разточете и с помощта на малка чашка "изрежете" от него дискчета. Разбира се, може да ползвате и други форми за курабийки, по желание.

Готовите сладури наредете на хартия за печене и сложете в предварително загрята (на 170 градуса) фурна.

Всъщност, времето за термична обработка зависи от дебелината на бисквитките, така че наблюдавайте ги, за да не ги "изпуснете". Ако искате те да станат по-бързо (за около 13-15 минути), нека не бъдат по-дебелички от половин сантиметър.

А когато са готови и охладени, може да ги наредите в красива чинийка и да ги хапнете с удоволствие...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април