Домашна гранула

Направете сутрешната си закуска още по-вкусна и здравословна
Домашна гранула

Закуските с мюсли и гранула носят репутацията на не дотам здравословни и с високо съдържание на рафинирана захар. Ето защо сме ви приготвили рецепта за домашно приготвена гранула, в която да сте уверени, че всяка една съставка ви носи здраве! 

1684891Pinterest

Необходими продукти:

4 ½ чаши овесени трици

½ чаша тиквени семки

½ чаша слънчогледови семки

1 чаша филирани бадеми

½ чаша кленов сироп

½ чаша кафява захар

½ ч. л. морска сол

ванилия на прах или вътрешността на ½ шушулка

½ чаша кокосово масло

1/3 чаша вода

1 чаша кокосови стърготини

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Поставете 2 ¼ чаши от овесените стърготини в блендер и пуснете да се смелят докато не станат на брашно. Прибавете брашното към останалите овесените трици, слънчогледовите и тиквени семки, филираните бадеми и оставете настрана.

В малка тенджерка смесете кленовия сироп, кафявата захар, солта, ванилията и водата. Пуснете котлона да заври, след което махнете от котлона и изсипете към сместа от овесените трици, ядките и семената.

Разбъркайте много добре докато не се покрият добри сухите съставки със сиропа. След това изсипете сместа върху хартия за печене и сложете във фурната. Печете около 30 мин., след което разбъркайте и върнете за още 30 мин. След като се изпече, извадете от печката и оставете да изстине добре. След като е изстинало можете да поръсите с кокосовите стърготини.

Сложете в буркан и дръжте в кухненски шкаф. Можете да похапвате с някакъв вид растително мляко или да поръсите върху любимия ни бананов сладолед.

ключови думи:
гранула закуска

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април