Веселите сандвичи

Мечо Пух, Прасчо, всички... скачайте в чинията!
Веселите сандвичи

Знаете ли как накарахме племенницата ми да яде домати (изобщо не ги обичаше преди време)? Един ден ѝ направихме ей тези забавни сандвичи. И се получи! Днес за закуска малката Рая иска да похапва само... калинки ;)

Тази история за пореден път ме убеди в едно: че менюто на децата трябва да е интересно и цветно. Искрено вярвам, че ако то е такова всеки път, по земята няма да има злояди малчугани. А ако, освен забавна, храната им бъде полезна и пълна с важни нутриенти, хлапетата ще растат здрави и щастливи.

В този ред на мисли, искам да споделя с вас една чудесна идея, на която попаднах съвсем случайно тази сутрин. Тя е дело на британеца Марк Нортийст, когото спокойно мога да нарека кулинарен аниматор.

През 2009-та Марк прави нещо, което коренно променя професионалния му път, а именно – сандвич във формата на ракета, за закуска на сина си. Готварският експеримент се оказва толкова успешен, че мистър Нортийст решава да го повтори и потрети.

Така под ръцете му се раждат куп интересни нещица и много анимационни герои от... хляб. Впоследствие, креативният баща създава сайт – Funky Lunch, където започва да публикува произведенията си. И не само. По инициатива на британеца започват да се организират различни детски работилници за приготвяне на весели сандвичи. Основната цел на въпросните ателиета е да се предизвика интереса на мъниците към полезната и хубаво декорирана храна.Mark Northeast Food Design

Успехът на Funky Lunch е бърз и малко неочакван за неговия създател. Медиите от и отвъд Острова се надпреварват да хвалят любопитния проект и да говорят за него. Малко по-късно излиза и готварска книга с рецепти на Марк и сие, която може да бъде закупена от тук.

Днес мистър Нортийст се занимава с кулинарен дизайн и работи по различни кампании за големи организации. А любовта му към сандвичите с всеки изминал ден става все по-силна. Надява се, че "изкуството" му ще вдъхнови много родители да разнообразяват менюто на малчуганите си. Защото, както твърди самият той, това не е чак толкова трудна задача. Но е важна. 

Е, оставям ви да се порадвате на произведенията му :) Mark Northeast Food Design

Mark Northeast Food Design

Mark Northeast Food Design

Mark Northeast Food Design

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май