Любимите анимационни филми

От най-хубавото детство :)
Любимите анимационни филми

Една част от първите ми съзнателни спомени е изпълнена с анимационни филмчета. След встъпването в четиригодишната си възраст, (началото на 90-те години на миналия век) отношението ми към света се формираше до голяма степен от характерите на онези любими герои от телевизията. Спомням си как почти всеки ден трепетно чакахме да удари часът, в който те ще ни подарят поредната си вълнуваща история. Тогава времето спираше и нямаше друга истина освен онази, която се разиграваше пред черния приемник с антена...

Понеже съм сигурна, че всички вие споделяте чувствата ми за този период в живота си, на днешния празник искам да ви зарадвам с подбрани клипове на едни от най-популярните детски филми от моето време. Знам, че връстниците ми ще се радват най-много, а аз ще се радвам, ако по-големите и по-малките от мен допълнят приказния разказ с предложения за любимо филмче, което не съм поместила тук.

И така, да пристъпим към приключението по хронологичен ред (доколкото паметта не ми изневерява). Най-бледите ми спомени като че ли са свързани с Мечето Ръкспин. Героичният вечно усмихнат пухкавел излъчваше типичната за всички мечешки герои благост и добрина. С тези си качества и благодарение на приятелите си с необикновена външност, Ръкспин водеше непрестанна война срещу мрачния зъл гений Гаргамел.

Някъде покрай Мечо Ръкспин се явяваха Смърфовете с небрежните си, леко лениви, но добродушни характери и незабравимо син цвят на кожата.

Също толкова игриви, забавни и наивно мили бяха и Смехораните, които обаче в технологично отношение и творчески потенциал бяха задминали приятелите си с увиснали напред бели шапки.

След Смехораните идва ред и на нежно усмихнатите Барбарони, които демонстрираха пред нас завидна еластичност, атлетизъм и здрав дух.

Пред мен изплуват и картини от някои по-късни приключенски филми, които са спирали дъха ми. Единият е Тайнствените златни градове:

А другият - вълнуващата лента с елементи на феминизъм - Мариан Първата.

После започнах да гледам и същинските детски екшъни:

Костенурките нинджа, за които у нас се пееше на френски език:

Капитан Планета

А ето едно изключение в поредицата от анимации - Бенджи, Закс и Звездният принц. Това беше първият фантастичен филм, който някога съм гледала:

И, накрая, едно забавно филмче, което е радвало хора от всякакви възрасти.

Усмихнахте ли се? Честит ден на Детето и никога не спирайте да откривате света с чистотата на най-малките :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май