Празнувай активно! 2

С три забавни идеи
Празнувай активно! 2

Ако си мислите, че празниците свършват с честването на Коледа и Нова Година, много грешите. Истината е, че следващите месеци ще ви донесат още много хубави събития и поводи за усмивки. Затова още от сега ще използваме възможността да ви пожелаем да ги изживеете по най-приятния и готин начин.

В календарно отношение обаче, като най-предстоящ весел ден се очертава този на лозарите – Трифон Зарезан (14 февруари).

Знаете, че на същата дата празнуват още: градинарите, кръчмарите, хората, носещи името Трифон (и производните от него), както и влюбените. Последните отдават чест на някой си Свети Валентин, разменят си романтични прояви на внимание и, вместо война, правят любов. А понякога и изкуство. Или и двете.

Предполагаме, че има голям шанс да попаднете в някоя от споменатите празнуващи групи, нали? Е, честито! Сигурно вече сте съставили план за яко празнуване и вероятно той включва консумацията на солидни количества спиртни напитки и най-вече – на вино.

Хубавичко сте го измислили, но нека предварително ви обърнем внимание на две подробности. Първо, 14-ти февруари е вторник, разбирайте: работен ден. Така че в никакъв случай не ви съветваме да прекалявате с алкохола, освен ако на сутринта някой добър човек не е готов да поеме професионалните ви задължения.

И, второ, защо празникът ви трябва да е толкова... предсказуем и тривиален? Истината е, че може да го направите много, много по-интересен. Ето така, с тези три забавни идеи:

С кънки на лед

inm.comВместо към кръчмата, след работа, хванете най-прекия път към първата ледена пързалка, за която се сещате. В този студ?! Да, точно в този. Истината е, че едва ли има по-подходящо време за пързаляне.

Не забравяйте, че всяка физическа активност притежава сгряващ ефект, така че ще решите проблема със студа бързо след като се качите на кънките. Усилията да балансирате и да се движите върху леда ще ви стоплят за нула време, не се съмнявайте.

Ако пък сте начинаещи, още по-добре – гарантираме ви, че адски ще забавлявате. Би било хубаво обаче покрай вас да има някой напреднал, който да ви помага със съвети и да се грижи за безопасността ви.

В случай, че все пак суровият мраз навън не ви звучи като желана алтернатива, не бързайте да се отказвате. Има и закрити пързалки все пак, които също предлагат добри условия за каране на кънки.

Предимството е, че на празника те едва ли ще са пълни с хора. Което означава, че ще имате свобода да се развихрите =) Супер, нали?

А ако ви интересува, нека ви кажем, че с 60-минутна ледена сесия бихте могли да изгорите около 300 калории*.

И още нещо: неопитността в който и да е спорт, обикновено води до изгаряне на повече калории. Разберете защо от този материал. 

С танци, у дома

Не, не е задължително да посещавате клуба. Поне не и във вечерта на лозарите, когато, въпреки работния вторник, има вероятност дискотеките да са препълнени с народ. По-скоро останете на топло, вкъщи, пуснете си любимите парчета и се натанцувайте на воля.

Предимствата: безплатно е, дансингът е изцяло ваш, а банята + тоалетната са на една ръка разстояние.

Да прибавим още, че отново бихте могли да изгорите около 300 калории за час. Освен това, сами ще избирате музиката. Готино, нали?

С готвене

Защо трябва да зависите от празничното меню на ресторантите? Направете си свое, лично и искрено и най-важното – вкусно! Експериментирайте с приготвянето на нов, сложен специалитет. И се насладете на резултата, защото, сигурни сме, ще бъде добър.

Предимствата: основното е, че сами ще "измайсторите" храната си и ще знаете какво точно (в какви дози) сте сложили в нея. В тази връзка, постарайте се да я направите максимално здравословна.

Е, нахвърлихме ви няколко бързи идеи за активно празнуване. Какви са вашите?

*Изгорените калории са за човек със средна степен на физическа активност и с тегло 70 килограма

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май