Празнувай активно!

Или 5 неща, които ще компенсират донякъде пропуснатите тренировки по празниците
Празнувай активно!

Убедени сме, че точно като нас броите часовете до старта на Голямото празнуване! А те не са никак много, нали?

От този момент нататък темите "хранене" и "спорт" стават табу и ще бъдат актуални едва след края на годината ;)

inm.comЕ, шегуваме се, но все пак подозираме, че и най-сериозните фитнесари ще си дадат допълнителна почивка. Ние бихме казали голямо "Да!" на това и веднага обясняваме защо: докато си почивате, можете да бъдете по-активни, отколкото предполагате.

Ще ви дадем няколко примера, за да разберете какво имаме предвид. Подбрали сме такива, които са подходящи и за жените, и за мъжете – заедно или поотделно :)

  1. Шопингът се брои за движение! О, да, и още как! 4-6 часа пешеходна обиколка на магазините, независимо дали става дума за сдобиване с хранителни продукти, нови дрехи или купища подаръци, са си... 4-6 часа ходене. Съветваме ви да си обуете удобни обувки и да си вземете вода, особено, ако се престрашите да нахлуете в някой мол. Там, освен, че е претъпкано, климатикът някак си работи винаги на над 25 градуса, което може да ви изсуши като стафиди. Бонус съвет: не се навеждайте, а клякайте винаги, когато се наложи.

  2. Почистването на дома също става. Тук се включват употребата на средства, измиващи пода и прозорците, "танци" с прахосмукачката, бърсане на прах, подреждане и т.н. Бихме ви посъветвали да извършите всички гореизброени дейности в един ден за максимален ефект. Само гледайте, да не е в навечерието на празник, защото ще го посрещнете... в леглото.

  3. Можете да добавите и готвенето, но само, ако имате голяма кухня и списък с поне 5 ястия, които ще приготвяте. Не, не преувеличаваме! Подготовката на продуктите, както и привеждането им във вид на ястие, си е сериозна работа. Просто обособете отделни кътове за различните си готварски цели. Сновейки между тях определено ще навъртите сериозен (кило)метраж.

  4. Секс. Влиза в този кратък списък, ако имате много въображение и сте замислили специална празнична сесия. Детайлите оставяме на вас, само внимавайте с контузиите.

  5. Бонус за момчетата: подготовката на домашното огнище, ама буквално. С други думи, ако сте сред онези щастливци, които имат камина, нацепете си сами дървения материал за запалването и поддържането й. Ако го направите на 2-3 сесии за следващите 10 дни, ви обещаваме сериозно натоварване + мускулна треска :)

Ако към всичко това добавите каране на ски/сноуборд/кънки или поне една разходка сред природата, ви гарантираме, че пропускането на няколко сериозни тренировки няма да ощети здравето ви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май