Готови за сноуборд

Зима, идваме!
Готови за сноуборд

Да, зимата още не е дошла, но по високите върхове на планините вече има сняг. Какво означава това ли? Че сезонът на снежните приключения е съвсем, ама съвсем близо. Всъщност, голяма част от хижите и хотелите вече са готови да посрещнат първите си гости и да им осигурят добри условия за зимни приключения. Супер!

И тъй като знаем, че сте авантюристи, ще ви предложим този сезон да опитате нещо различно, супер вдъхновяващо и интересно. Призоваваме ви да яхнете сноуборд и да се научите да се плъзгате без страх по планинските наклони.

Не се съмнявайте, че това е един адски забавен спорт, който ще ви помогне да изгорите доста калории и ще се погрижи за доброто ви настроение. Освен това, ще подобри значително уменията ви за баланс, а способността да пазим равновесие е важна, няма спор.

Докато се подготвяте психически за предстоящото приключение обаче, нека преговорим най-важните неща, които трябва да знаете за това яко зимно занимание.

В буквален превод от английски език, сноуборд означава "снежна дъска". Основата й е изработена от различни материали, между които дърво, ламинант, фибростъкло и т.н. Те образуват няколко слоя. Всеки модел е снабден с автомати, чрез които обувките се захващат за дъската.

Тя пък много прилича на скейтборд и затова се разглежда като зимния еквивалент на градския спорт. Истината е, че хората, които са практикували скейтборд (или сърф), лесно се научават да яздят по планините.

На борда за първи път

В началото трябва просто да свикнете да пазите равновесие на дъската. А това, всъщност, никак не е лесна задача. Вероятно ще бъде придружена с много падания, но, повярвайте, те винаги са смешни и от тях не боли... много.inm.com

Бонус-съвет: Свийте краката в коленете, изправете гърба и избутайте таза напред. Ако дупето е прекалено назад, това ще ви попречи да откриете балансовата си точка и да я задържите за дълго време. Погледа насочете напред – там, където искате да отидете.

Ако загубите равновесие, гледайте да падате на седалището си или на една страна, а не по ръце, защото може да изкълчите китките.

От това колко бързо свиквате с дъската зависи и по-нататъшното развитие на снежната ви история.

В следващите стъпки ще се учите да се "бутате" напред (без щеки, както е при ските), да завивате и накрая да се спускате – все много хубави и приятни неща. А един ден даже може да спечелите състезание по сноуборд, кой знае ;)

Екипировката

Е, да, става въпрос за един наистина скъп спорт.

За да го практикувате, освен дъска, ви е нужно и специално, непромокаемо облекло (яке, гащеризон или панталон с различна степен на непромокаемост и защита от вятър т. н.), което ще ви пази от замръзване и ще благоприятства движението ви.

Обувките също са важни и стойността им е адски трудна за преглъщане, но, ако сте решили да се впуснете в това зимно предизвикателство, ще се наложи да си ги осигурите.

Задължителни атрибути са каската, очилата и ръкавиците. Те трябва да са ви по мярка, да не се изхлузват и да не падат.

Хубавото е, че имате достатъчно време, за да се сдобиете с въпросната екипировка, а може да си я поръчате и като коледен подарък.

Важно: когато сте в планината, задължително намажете лицето си със слънцезащитен крем, за да предпазите кожата от изгаряне.

Та, зимните приключения тепърва предстоят. А за да ви надъхаме допълнително, ще ви посъветваме да гледате филма "Да се ожениш за милионер" ("Chalet Girl"). Ако си мислите, че ви препоръчваме сълзлива любовна история, грешите, не. Истински урок по сноуборд е, при това – романтичен.

Е, имате още време да се решите дали да скочите на дъската  или не, но определено няма да съжалявате ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май