Не бъди "фитнесар"!

Защото главата е част от тялото ти!
Не бъди "фитнесар"!

Най-важното

Голям черен джип = "мутра"

Поддържано мускулесто тяло = "фитнесар", евентуално "мутра"

Много е неприятно осъзнаването на факта, че живеем във време, в което високият процент подкожни мазнини и липсата на физическа култура са се превърнали в стандарт за много от интелигентните млади хора.

Още по-неприятно е, че голяма част от тези хора асоциират атлетическото телосложение и заниманията с това, което у нас наричаме "фитнес", с липсата на духовна култура и интелигентност. Старата фраза "Як като бик и почти толкова умен" много добре изобразява подобно разбиране. Понастоящем тази фраза е заменена с простичкото определение "фитнесар".

Истина е, че по залите у нас има много хора, които се чувстват малки отвътре и се опитват да компенсират това с големи размери отвън. И този стереотип се пренася върху всички, които тренират с тежести и им личи.

А съвсем честно, колко са тези от вас, които не биха искали да са с една идея по-мускулести и силни, и няколко идеи по-слаби? Със сигурност цялостният ви начин на живот и светогледът ви ви разграничават доста по-добре от фитнесарите, отколкото това, че страните от характерния за тях спорт и телосложение. Ако сте умни и духовно извисени, тренировките с тежести няма да ви отнемат тези качества. Подобни занимания са свързани с доста учене и с още повече мислене. А когато умният човек учи и мисли, обикновено поумнява още повече. Той не вдига тежести и не се храни здравословно, за да избива комплекси, а защото през живота си ще има на разположение само едно единствено тяло и иска да се чувства и да изглежда добре в него.

Ако се грижите за тялото си, то ще ви отвърне със същото. Няма да ви изостави на стари години, ще се разболявате по-рядко и ще оздравявате по-бързо. В каквото и да се изразява животът ви, ще го живеете много по-качествено и пълноценно. Дрехите ще ви стоят по-добре и дори има доста голяма вероятност да ви мислят за по-умни и способни, отколкото сте.

В крайна сметка, колкото и широки да станат раменете ви, над тях винаги ще стои вашата умна глава. Именно тя ще ви помогне да бъдете горди собственици на тялото, което сте постигнали, без риск да бъдете припознати като фитнесар.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април