Празнична тренировка

За празнично настроение и чиста съвест
Празнична тренировка

С наличието на толкова много празници напоследък просто няма начин да не станете жертва на поне едно преяждане. Като казваме поне едно, вие си мислите за поне три и съвестта ви в момента се е свила на топка в ъгъла и издава нечленоразделни звуци.

Добрата новина е, че има лек срещу гузна съвест и това е тренировката. И, за да не започнете да се оправдавате, че точно по Гергьовден няма да имате достъп до фитнес, ние сме ви забъркали лекарство, което можете да консумирате във всякакви условия. Идеята е да го приемате през почивните дни всеки път, преди да седнете на масата, т.е. поне три дни и поне три пъти дневно.

Съставките са следните:

  • Jumping Jack

  • Клек със собствено тегло (без тежест)

  • Напад със собствено тегло.

Забележка: една стъпка с ляв крак + една стъпка с десен крак е само едно повторение, а не две, както би ви се искало.

Прием в 10 + 10 кръга:

Започнете с десет Джъмпинг Джак-а, незабавно последвани от десет клека и десет напада. Без да почивате, завъртете нов кръг, състоящ се от по 9 броя от трите упражнения. Продължете да намалявате повторенията с по 1, докато стигнете десетия кръг, в който изпълнявате само по едно повторение. Починете една минута.

Сега целта ви е да завъртите още десет кръга, като започнете от едно повторение и добавяте по едно във всеки следващ кръг до достигането до 10. Починете още една минута и задръжте статичен планк в продължение на минимум 40 секунди.

Някои съображения:

Ако по време на тренировката усетите, че не можете да изпълните нужната бройка от което и да било упражнение, направете толкова повторения, колкото са ви по силите. В момента, в който не можете да изпълните нито едно повторение, просто изключете движението от тренировката. Ако ви се прииска да умрете, недейте. Можете да преустановите по всяко време, когато положението ви се стори прекалено напечено, но да знаете, че ще ви се смеем.

Е, весели празници! Подобна тренировка няма да компенсира погълнатите от вас количества агнешко, но със сигурност ще ви помогне отново да погледнете съвестта си в очите. И да ни мразите в края на деня.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май