Лоши съвети от супер треньори

Към експертното мнение със здравословна доза съмнение
Лоши съвети от супер треньори

Знаете ли колко печели професионалният фитнес експерт Дейвид Кирш от една своя сесия? Е, добре, ще ви кажем - около 400 долара на час :) А подозирахте ли, че тарифата на някои от колегите му е двойно по-висока?

Освен че са добре платени, известните топ треньори обичат да се появяват в медийното пространство. Най-вече, за да ни напомнят да се грижим за фигурата и здравето си.

И ако част от техните съвети са наистина полезни и могат да ни помогнат да прогресираме в спортното си представяне, други... не стават за нищо. И определено не струват 400 долара.

Та, в тази връзка нека ви запознаем с още един "супер" експерт, чието "компетентно" мнение наскоро се появи на страниците на ноемврийския брой на сп. "Allure".

Коя е тя?

Нейното име а Анди Хекър и под наблюдението й са спортували куп холивудски познайници, между които Натали Портман, Дженифър Гудмън и Кристен Бел.

Анди е бивша балетна танцьорка, основател е на луксозния клуб "Ballet Bodies" и е добре известна с "магическата" си способност да извайва телата на звездите.

Съветите, които дава в интервю за известното издание обаче, са, меко казано, крайно непрофесионални. Вижте два от тях и ще се убедите, че е така:

"Дами, не прекалявайте с упражненията за долната част на тялото (особено с тичането, хайкинг и елиптикал сесията си), предупреждава тя. "Защото те могат да предизвикат нерегламентиран растеж и уголемяване на мускулите на краката ви и най-вече - тези на прасците". 

Стига, бе! Истината е, че дори при мачовците, които могат да се похвалят с 10-20 пъти повече свободен тестостерон, гастрокнемиусът и солеусът "растат" доста трудно. Какво ли ще да е това "прекаляване", което ни превръща в мутанти?

"Изгаряте повече калории, като натоварвате повече мускулни групи едновременно. Скачането на батут (!), 20-минутната сесия в плувния басейн или подскачането на въже са добри опции за тази цел. И, разбира се – балетът, който е чудесна физическа дейност, защото при нея мускулите се разтягат и издължават", продължава да ни омагьосва тя.

Лоши съвети от супер треньори Ballet Bodies Ок. Съгласни сме, че движенията, които натоварват цялото тяло, е възможно (но не е задължително) да предизвикат изгаряне на повече калории. Ала идеята, че ще се "удължим" с балет... ни се вижда леко преувеличена. Даже много.

Защото, на практика и на теория, дължината на мускулите е малко или много генетически предопределена. И въпреки че разтягането им е важно поради ред причини, балетната сесия определено не може да промени формата на тялото ни. Факт.

Освен тези две абсурдни твърдения, Анди е наговорила още много други "интересни" неща във въпросното интервю. Проблемът е, че вероятно много хора ще ги прочетат и ще им повярват...

Защото кой няма да се довери на експерт, който взима повече от 400 долара за тренировка?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април