Отслабвайте с Дейвид Кирш

Известният фитнес експерт развенчава някои от най-популярните митове в диетата
Отслабвайте с Дейвид Кирш

Той е любимият персонален треньор на Хайди Клум и на редица други холивудски познайници. Впрочем, когато тренират с него, звездите никога не изглеждат особено щастливи. Но те определено трябва да са му адски благодарни.

Дейвид ги тормози яко с комплекс от трудни упражнения за цялото тяло (нападите и клековете са специалитетът в програмата му), но успява да им подари тела, благодарение на които все още имат работа и даже – прогресират в кариерата.

Кирш е на мнение, че дори известните попадат в най-широко разпространените клопки по отношение на отслабването. И посочва куп легенди, в които редица диетиращи все още искрено вярват:

Мит 1: За да отслабнеш, не трябва да ядеш

"Това е ужасно погрешно схващане!", коментира треньорът.

"Когато решават да свалят килограми, много ентусиасти спират да се хранят пълноценно и по този начин буквално изключват метаболитните функции на тялото си. Яжте!", апелира Киш.

"Само така няма да объркате дейността на целия си организъм", предупреждава още той.

Мит 2: Разходът на калории трябва да надвишава приема

"Хич не е вярно", шегува се Дейвид. "Хората са свикнали да мислят повече за количеството, отколкото за качеството. И тази практика им изиграва доста лоша шега не само в отслабването, а навсякъде в живота.

Добре било да се научим да се вглеждаме в менюто си, но да виждаме не само калории в него, а и полезните съставки, които се съдържат в продуктите", допълва той.

Кирш съветва всички диетиращи да хапват висококачествени храни като: яйца, риба, грах, киноа, бадеми: "Така следващия път, когато посегнете към чипс с уж 150 калории в него (както пише на опаковката), запитайте се какви важни нутриенти може да намерите още в него?"

Мит 3: Преди да се започне с тренировките, трябва да се свалят килограми

"Според популярната представа, ако човек е пълен и започне да тренира, със сигурност ще наедрее ужасно и ще изглежда супер зле. Всъщност не е така.

Упражненията са важна част от цялостния процес в отслабването. Те помагат за изгаряне на калории и съдействат за контрол върху метаболизма".

Очаквайте съвсем скоро нов сет от развенчани от Кирш митове в диетата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май