Фитнес уреди вкъщи: диванът

Вашият нов партньор в спортуването
Фитнес уреди вкъщи: диванът

Да, точно този, на който вечер и през уикенда се изтягате блажено с книга или по-вероятно – с дистанционно, в ръка. Обичате го, нали? Е, имате пълното право да го възприемате като абсолютен символ за почивка и релакс, но...

Днес ще ви предложим да погледнете на предпочитаната в дома си мебел по един друг, фитнес, начин. И може би за първи път да я използвате не по предназначение, за мързелуване, а като практичен, спортен уред. Не се съмнявайте, че той ще ви помогне да изпълните още едно много готино упражнение.

Е, готови ли сте?

  • Легнете по гръб на мека и удобна постелка, близо до новия си фитнес атрибут. Поставете ръцете от двете страни на тялото, с длани на пода. Сега качете краката на дивана и ги свийте в коленете под ъгъл 90 градуса. Супер!

  • От тази поза започнете бавно да повдигате дупето, до момента, в който тялото ви оформи права линия от раменете до коленете. Ето така. Важно: за да си осигурите опора и стабилност, напрегнете седалищните и коремните мускули и натиснете леко дланите към пода. Задръжте така за няколко секунди и после спокойно отпуснете тялото на шалтето.

  • Направете 10-15 повторения от движението, починете и се нахъсайте за още една-две серии.

Домашният фитнес ви харесва, нали? Тук може да намерите информация за още един "уред", който, сигурни сме, не сте предполагали, че притежавате ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май