Фитнес в офиса

Раз-два три! С още две готини упражнения, които може да изпълнявате на работа
Фитнес в офиса

Не знаем за вас, но ние не разполагаме със спортна зала на работното място. В сградата, в която работим, има стълбище, но ни се налага да го ползваме само до първия етаж, където, всъщност, се намира скромният ни екип :) Така да се каже, възможностите ни да разкършваме талията си през деня са крайно ограничени.

Както може да се досетите обаче, никога няма да се примирим с тази ужасна, "седяща" реалност. Нещо повече: непрекъснато търсим нови начини да я променяме, колкото и трудно да изглежда това на пръв поглед.

В случай, че и вие се ръководите от подобни амбиции, нека ви покажем две движения, които спокойно може да изпълнявате в офисна среда. Те са своеобразно продължение на забавната фитнес програма, която преди време, тук, любимата ни колежка Мирела Миладинова ви представи.

Е, ние не можем да ви обещаем, че те ще подобрят сексуалното ви представяне :) Но ви гарантираме, че ще накарат тялото ви да се почувства значително по-комфортно. Готови ли сте?

Стол (полу)клек

inm.comОбожаваме го! И сме сигурни, че вие също ще се влюбите в него. Любопитното е, че даже в момента го изпълняваме - докато ожесточено тракаме с пръсти по клавиатурата. Съмнявате се, че е възможно? Ами, пробвайте сами :)

Седнете на "любимия" си стол и съберете краката. Нека стъпалата ви са хубаво прилепнали на пода, защото ще ги ползвате за опора. Сега бавно повдигнете дупето няколко сантиметра от облегалката и леко наклонете торса напред.

Задръжте в тази поза за няколко секунди и седнете отново. Повторете движението, колкото пъти решите.

Е, става въпрос за една доста адаптирана версия на клек, но тя ще ви помогне да усвоите оригиналното движение в детайли. Повече за правилната му техника може да научите тук.

Шпиц, контрашпиц

A това движение (лесно, но само на пръв поглед) ще повиши мускулния ви тонус и ще ви накара да се почувствате удивително добре, макар и в седнало положение. 

Докато още сте на стола, съберете краката и ги повдигнете максимално високо от пода.

Изпънете ги пред вас, първо - в шпиц  и после - в контрашпиц. Редувайте бързо шпиц и контрашпиц 15 пъти. Направете кратка почивка и после още две серии.

Е, как се чувствате сега?

ключови думи:
клек офис стол техника шпиц

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май