Тип-топ с фитнес топка 2

С две готини упражнения
Тип-топ с фитнес топка 2

В света на романтиката паласките поетично се наричат "любовни дръжки", а някои хора даже ги възприемат като своеобразни "генератори" на телесна наслада.

На чист, здравословен език обаче, те представляват излишни подкожни мазнини, наличието на които може да доведе до различни проблеми.

След като тук вече ви показахме как да се справите или поне – да ги намалите, днес ще ви поканим да изпълните с нас две хубави движения за корем.

Какво печелите? Ако сте редовни в практикуването им, те могат да съдействат за подобряване на силата в пояса. Така, без паласки и силни, ще имате пълното право да се чувствате напълно доволни от себе си.

Преди да стартирате сесията си обаче, ще ви помолим да си осигурите две топки: фитнес+медицинска. Защото те са основната екипировка, от която имате нужда, за да изпълните споменатите движения.

Готови сте вече? Е, добре, да започнем с...

Упражнение 1

Легнете на фитнес топката, с медицинската в ръце. Изпънете последните на нивото на гърдите. Важно е, докато изпълнявате упражнението, гърбът, дупето и кръстът ви да са хубаво разположени върху швейцарската любимка, а стъпалата ви – да не се отлепят от пода.

После, движейки само горната част на тялото, от раменете, усучете контролирано ръцете на едната страна, докато те не застанат успоредно на пода. Ето така. После бавно се върнете в изходна позиция и повторете същото и на другата страна.

Изпълнете 10-15 повторения, починете и преминете към...

Упражнение 2

Заемете позиция за лицева опора, като обаче вдигнете краката на фитнес топката, поставяйки на нея само горната част на ходилатa. 

Сега стегнете седалищните и коремни мускули и придърпайте топката към гърдите си, като за тази цел свийте краката в коленете. Ето така. После върнете краката в изходна позиция и повторете движението отново 10-15 пъти.

Всичко е тип-топ с фитнес топка, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май