Супер разтягане за корем

Стягането на коремните мускули е хубаво нещо, но и разтягането им е важно ;)
Супер разтягане за корем

Стараем се редовно да ви "показваме" упражнения. Някои са за цялото тяло, други са съсредоточени в определени мускулни групи, трети са за корем. Да, на последния обръщаме специално внимание, защото е ужасно капризен и има свойството да става по-пухкав, отколкото ни се иска, буквално за дни.

Обяснявали сме доста и различни движения за корем от желязо, но си дадохме сметка, че сме пропуснали... разтягането. Без да се бавим, ви предлагаме да опитате това:

Разтягане на фитнес топка

Вече ви е ясно, че имате нужда от допълнително оборудване, а именно – въпросната топка.

Седнете с гръб към нея, облегнете се и свийте краката пред гърдите, раздалечени един от друг. Балансирайки с ръце във въздуха, леко избутайте гърба върху топката. Заедно с това стегнете краката, за да се задържите по-лесно върху нея.

e8692ead-0a1a-e163-93e7-abffd2f8c63finm.comПротегнете ръце назад и задръжте тази поза за няколко секунди. След което ги отпуснете от двете страни на топката и се хванете леко за нея. Сгънете отново краката и завъртете топката напред, докато отново се озовете в седнало положение.

Бонус съвети:

  • Ако при изпълнението на движението се чувствате нестабилни, просто увеличете разкрача още в изходно положение.

  • Не повдигайте стъпалата от пода.

  • Стремете се да не напрягате врата и гърба в нито един момент.

Същото разтягане може да приложите и ако сте седели цял ден в една и съща поза пред компютър, особено в случай, че се привеждате напред.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май